Tudod, mi történt ezen a napon – 10, 17, 500 éve?

Vidra

Az emberi természethez valahogy hozzátartozik, hogy szeretjük az évfordulókat és kíváncsiak vagyunk a múltra.

Szinte mindegy is, hogy miről van szó, de szívesen rácsodálkozunk, hogy jé, ez már hány száz éve történt, de pont a mai napon.

Ha a mai dátumot nézzük, ezen a napon lehetett először átsétálni a Golden Gate hídon San Franciscóban 73 éve, ezen a napon halt meg az egyik kedvenc költőm, Pilinszky János 29 évvel ezelőtt, és 132 éve ezen a napon született a táncművészet egyik legendás alakja, Isadora Duncan. Persze még rengeteg minden más is történt ezen a napon, amiről érdekes vagy jó tudni. És az év összes többi napján is.

Jó pár évvel ezelőtt, mikor még az OSZK-nál nem lehetett mindenféle régi újságokból összetallózott, születésnapi különkiadást rendelni, anyukám kerek évfordulójára próbáltam összegyűjteni, hogy bizonyos években az ő szülinapjával milyen események estek egybe, mi történt még a világban, mikor ő megszületett, mikor iskolába kezdett járni, mikor leérettségizett, mikor gyerekei lettek. Már akkor is az internet volt a segítségemre, magyarul és magyar vonatkozású eseményekből viszont még keveset lehetett találni.

Körülbelül abban az időben kezdett el épülni és fejlődni az Ezen a napon-projekt. Az adatbázis az évek során egyre bővülő tartalommal így-úgy elérhető volt, de az ezenanapon.hu mostanra szépült és alakult át igazán átláthatóvá, használhatóvá – úgyhogy olvassátok, használjátok, látogassátok naponta ti is bátran, akár a szórakozás kedvéért, akár további ötletek kiindulópontjaként.

Nézd meg mi történt a születésnapodon!>>

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

5 hozzászólás a “Tudod, mi történt ezen a napon – 10, 17, 500 éve?” című cikkhez.

 1. euthymia szerint:

  Szia, pont ezért találtam ki én azt a megoldást, hogy a rokon-babák születésének napján összevásárolok sok-sok-sok újságot (napilapokat, hetilapokat, pletyka, gyerek, stb lapokat) és próbálom évente beszerezni hozzá az aznapi újságot. Aztán majd 18. születésnapjukra átadni nekik és majd ők eldöntik, hogy érdemesnek tartják-e megtartani vagy sem..
  de köszönöm az oldal ajánlását, megy is megnézem a magam dátumát :)
  a hétvégén elindul kirándulni a táska!! :)

  VálaszVálasz
 2. Vidra szerint:

  én ezzel mindig bajban voltam: hiszen a születése napján megjelent újságok valójában az előző napi hírekről szólnak, szóval akkor most hogy is? a másnapit kéne megvenni? mert így igazán csak azt tudni, hogy aznap miről szóltak az újságok (kukacos vagyok, tudom :))

  VálaszVálasz
 3. Dhiriam szerint:

  Nagyon tetszik! Gratulálok! :)

  VálaszVálasz
 4. euthymia szerint:

  @Vidra: igazad van :) részben :) mert vannak benne aznapra vonatkozó információk is :) és sajnos nem is mindig sikerül aznap venni, mikor túl későn ér a hír, hogy megjött a gólya :) :)

  VálaszVálasz
 5. Évi szerint:

  Én tesóm 30. szülinapjára úgy vettem az újságokat, hogy az előző napi és az aznapi! Így megoldva a probléma! :)

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra