Farkas Róbert: Első könyvem a fénysebességről

Myreille

Mitől világít a nap? Mi is utazhatunk fénysebességgel? Hogyan születik a fekete lyuk? Fizika izgalmasan és érthetően, nem csak kicsiknek.

Nagyon szerettük Farkas Róbert Eszes Róka meséi-sorozatának első kötetét, az Első könyvem az univerzumról-t és izgatottan vártuk a folytatást. Az Első könyvem a fénysebességről-t egy szuszra olvastuk és persze, elég nehéz téma volt ahhoz, hogy másnap és harmadnap is ez legyen az esti mese, de minket nem rettentet meg sem a fizika, sem a csillagászat. Hiszem, hogy a gyerekek fogékonyak erre a témára – legalábbis a saját gyerekeimen ezt látom -, és azelőtt ízelítőt kell adnunk a természettudományok izgalmából és a világ csodáiból, mielőtt egy kiégett fizika tanár bonyolult képletekkel megutáltatná az egészet.

Az Első könyvem a fénysebességről – Mitől világít a nap? nem klasszikus mesekönyv, ahol a világ dolgait csodákkal és képzelettel teszik érthetővé a gyerekek számára, sokkal inkább egy “kihallgatott beszélgetés”, ismeretterjesztő könyv, amiben egy apa tudományos alapossággal mesél a gyerekének a csillagokról, az univerzum szövetéről, azokról a dolgokról, amelyek gyerek (és felnőtt fejjel is) baromi izgalmasak.

Farkas Róbert úgy hozza az univerzumot és a csillagokat a gyerekszobába, hogy minél többet mesél, mi annál több “tudományos” mesét szeretnénk olvasni és hallgatni. Várjuk a következő könyvet!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra