Kell nekem egy sárkány!

Myreille

Nagyon elfogult moziajánló következik. Legújabb kedvencem az Így neveld a sárkányod!

Némileg szerencsétlen, hogy egy időben két sárkányos animációs film is moziba kerül. A Sárkányvadászokról se jót, se rosszat nem tudok mondani, nem láttam, viszont a plakátja első pillantásra megtévesztett, hiába mantráztam itthon sokáig, hogy az Így neveld a sárkányodat! (How to Train Your Dragon)-ra megyek.

Az első képkockáknál azt hittem, hogy valami elkerülte a figyelmem, és megelevenedett Terry Pratchett regénybe csöppentem. Remélem, a Pratchett-rajongók nem koncolnak fel, de a háborgó tenger, a valószínűtlen sziklák és a vicces szöveg engem a Korongvilágra emlékeztetett.
Az erős kezdés után viccesen-bájosan folytatódik az Így neveld a sárkányodat! Igazi mese vikingekkel, sárkányokkal – nagyon szép és nagyon érdekes sárkányokkal -, lázadó, pimasz kamaszokkal és nehezen kezelhető apával, félreértésekkel és szeretettel. A film alatt gyermek lettem megint és ennél jobb nem is történhetett volna velem…

Az előzetest teljes képernyőre is teheted!  (Csajok egymás között: Ha video helyett egy fekete téglalapot látsz Firefox alatt, akkor a böngésződből hiányzik egy plugin, nevezetten a Windows Media Player Firefox Plugin, tedd fel és kerekebb lesz a világ. )

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra