Magas mohatartalommal: A Kuflik és a Mohamanyi

Myreille

Legnagyobb örömünkre ez a tavasz elhozta Dániel András hatodik kuflis könyvét. Nem mellesleg az is kiderül, hogyan kell Fityircet gyűjteni.

mohamanyi02

Töretlenül lelkesedünk Dániel András meséiért. (Remélem, ti is! További jó hír, hogy hamarosan érkezik “És akkor most elmondom, hogyan lifteztem” mesekönyve is.)

A kuflik és a Mohamanyi könyv éppen olyan, mint az összes többi kuflis könyv: vannak benne repülők, vicces kiszólások és nagyon-nagyon őrült dolgok pl. lábas csigák és cakkos tüskefüvek.

mohamanyi01 (1)

mohamanyi003

A kuflikkal megint furcsa dolgok esnek. Először a hasonheverő-versenyt hangos sóhajtozás zavarja meg és megismerkednek egy nagyon éhes Mohamanyival, akinek a kuflik mohát keresnek az elhagyatott réten, majd Valér problémáját kell orvosolniuk, mert bár doboza van, gyűjteménnyel nem rendelkezik. Ráadásul vadsóskát nem gyűjthet, mert azt már Zödön gyűjti, így lehetőségként felmerülnek a villamosjegyek, a bárányfelhők, a csíkos kövek és a pocsolyák.

mohamanyi02 (1)

Dániel András megint úgy mondja el a történteket, hogy nevetünk, elképedünk és nem tudunk betelni a humorával, a képzelőerejével és a pikírt kiszólásaival.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra