Micimackó visszatér?

Myreille

micimackovisszater Látatlanban, illetve jelen esetben olvasatlanban nem tisztességes egy könyvet szapulni, viszont már az erősen túlfeszítette a húrt, hogy volt egy szerző, aki nem A. A. Milne és mégis arra vállalkozott, hogy Micimackó visszatér címmel mesekönyvet írjon.

A borító alaposabb tanulmányozása után még mérgesebb lettem, mert a cím alatt apró betűkkel ez áll: A. A. Milne és E. H. Shepard nyomán… Némileg megtévesztő, de vessen magára az, aki nem olvassa el pontosan az apró betűket. Hiszen ott van, nyomán, és a könyv alsó harmadában, hogy Írta: David Benedictus. (A külföldi borító nem ennyire megtévesztő, szerintem.) De ki a franc ez a David Benedictus és hogy vette a bátorságot, hogy folytassa a Micimackót és tanfelügyelőt csináljon belőle? Nem számít, hogyha Benedictus úgy szövi a mesét, ahogy Milne is szőhette volna, és Révbíró Tamás ugyanolyan nagyszerűen fordította, mint Karinthy Frigyes, én nem fogom elolvasni. Azt a békát még lenyeltem, hogy a Disney átrajzolta a csekély értelmű medvebocsot, de ezt már nem. Köszönöm, nem kérem a Micimackó folytatást.

Te elolvasod?

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Micimackó visszatér?” című cikkhez.

 1. Panni szerint:

  A kezembe nem venném! És megnyugtat, hogy mást is felháborít!

  VálaszVálasz
 2. Sofi szerint:

  Hát én se nagyon szeretem az ilyen “folytatásokat”, ami viszont érdekes, hogy a Révbíró Tamás fordította…. Tudomásom szerint Ő olyan könyveket fordított, mint a Mennyei profécia. Persze nem zárja ki, hogy mást is lefordítson :)

  VálaszVálasz
 3. Plusmark szerint:

  Szörnyű az ötlet… vagyis az a szörnyű, hogy más tollával ékeskedve fog kasszírozni ez a nevenincs Dávid, mert millió-csillió ember fogja megvenni a gyerkőcnek, az unokának, az unokaöcsikének, csak mert rá van írva, hogy Micimackó. Egy író nem attól író, hogy vannak önálló gondolatai???

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra