Nézd meg! – Kukucskálós könyvek kicsiknek

Myreille

Hol laknak az állatok? Mi történik éjszaka? Milyen egy farm? Milyen egy kert? Lapozgatós, kukucskálós könyvek 2-4 éves gyerekeknek.

Nezd meg hol laknak az allatok

Az utóbbi hetekben a Nézd meg-sorozat kötetei Dani kedvenc könyvei. Elsősorban a traktorok keresi a könyvekben – ő egy ilyen traktor-mániás majdnem hároméves -, de miután megtalálta az összes traktort, benéz a levelek és a denevér szárnyai alá valamint az odúk mélyére.

Az első rácsodálkozások elmúltával, most már nem a kíváncsiság hajtja, hanem a játék: tudja, mit hol talál és – kisgyerekekre jellemzően – szórakoztatja ez a kiszámítható biztonság és úgy “varázsolja” elő a békát a lapulevél alól vagy a jegesmedvét a hókupac mögül, mint varázsló a a nyulat a kalapjából.

Nezd meg ilyen az ejszaka

Nezd meg milyen egy farm

Engem gyerekkorom varázslatos könyveire emlékeztetnek a Nézd meg!-sorozat kötetei, mert minden oldalon történik valami váratlan, amit első pillantásra talán észre se lehet venni, és a könyvlap kilép a két dimenzióból. Emlékeimben a Hófehérke és a hét törpe hasonló kiadása él, amiben be lehetett nézni az üvegkoporsóba, azonban a Nézd meg!-könyvek nem egy mesét mondanak el, hanem ismeretterjesztő formában egy-egy rövid sztorit mutatnak be. Tematikus gyűjtemények, amelyek beszélgetésre csábítanak.

Nezd meg milyen egy kert

A könyvek erőssége az illusztrációk szépsége, én egy picivel jobban szeretem Simona Dimitri figuráit, de Daninak Olga Demidova könyve a kedvence, ha választani kell. (Igen, annak az elején van egy traktor!)

2-4 éves számára ajánlott és hasznos könyvek.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra