S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) már könyvben is

Myreille

Életem egyik legjobb színházi előadása a S.Ö.R. volt. Jó régen láttam, de részleteire még mindig emlékszem. Van S.Ö.R. könyvben is!

 

Gáspár András, Kálid Artúr és Kálloy Molnár Péter, azaz a Nem Komplett Shakespeare Művek két órába sűrítették Shakespeare műveit.  A S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve – című, rekeszizmokat nem kímélő színházi előadás magyar változata 18. „születésnapját” ünnepli, amelyben Othello például rap-, a Téli rege opera-, a Titus Andronicus főzőműsor-változatban kerül színre. Az 500. hazai előadás alkalmából a Kálloy Molnár Péter által lefordított és átdolgozott darab könyv formában is megjelenik DVD melléklettel.

A könyv tartalmazza a darab teljes szövegét, továbbá a színházi előadásban nem látható, kimaradt jeleneteket. Emellett (ön)ironikus kommentek és egészségre ártalmatlan színháztörténeti és egyéb adalékok, interjúk teszik színesebbé. Meg persze számtalan fotó. A könyvhöz csomagolt DVD-n a felejthetetlen előadás hét kamerával rögzített felvétele látható, ezerszer visszajátszhatóan, soha nem látott közelségből, komplett királydrámákat egyetlen pillanatba sűrítő gesztusokkal, és persze extra sok extrával: kulissza mögötti titkokkal és alternatív imprókkal valamint 1994-es archív felvételekkel.

Kötelező darab a szó színházi és jó értelmében!

S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve/Kiadja: Parlando Kiadó

Parlando Kiadó>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra