Where The Wild Things Are

Myreille

Mese nyolc mondatban.

Magyarul még nem jelent meg Maurice Sendak Where The Wild Things Are képeskönyve, miközben a meséből készült film előszeleként már magyarul is olvasható Dave Eggers regénye, Ahol a vadak várnak címmel, amely nem más, mint a képeskönyv fantasy regény formájában.

Felnőttek, akik gyerekkorából nem maradt ki Sendak meséje, félelmetesnek tartják a képeket és a mesét valami baljós légkör lengi körül. Ezzel szemben én imádom a képeket. Annyira, hogy amikor megnéztem az interneten fellelhető képek, azonnal kézbe akartam venni a könyvet.

A képeskönyv csupán 8 (bővített) mondat, viszont több nem is nagyon kell, mert a képek és a szavak által lódulatot kapott képzelet, megteremti a mese sajátságos hangulatát.

Max a farkasruhás kisfiú szobájából egy különleges szigetre hajózik, ahol igen furcsa élőlényekkel találkozik és a maguk módján, a felnőttek szabályain kívül, megpróbálják megtalálni a boldogságot és belső békét.

Az illusztráció aprólékos és karakteres. Valóban nem az a tündibündi dolog, amit mostanság gyerekkönyv címén művelnek, mégis hihetetlenül szép.

Maurice Sendak - Where The Wild Things Are

Maurice Sendak - Where The Wild Things Are

Maurice Sendak - Where The Wild Things Are

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra