Bódog az ágyban

Vidra

bodog_iszik
Bármikor szívesen fetrengek sárban, pocsolyában, mocsárban is kutyákkal, de az ágyamba azért mégse másszanak fel. Így se férek el soha rendesen.

Kicsi Bódog úgy 2-3 hétig volt annyira kicsi, hogy elfért az ágy alatt. Utána már egyre inkább csak a feje, de látszólag szívesen is aludt ilyen baldachin alatt. Semmiféle törekvést nem mutatott aziránt, hogy a mindössze 30 centi magas ágyunkra felmásszon. Nem is emlékszem, hogy valaha igazán rá kellett volna szólni emiatt. Jöttek időnként vendégkutyák, akik egy lendülettel elfoglalták a nyoszolyát, ő meg csak nézett bután, hogy ezt így hogy? Ha valamiért át kellett volna ugrania az ágy sarkát, arra se volt hajlandó, direkt a kedvéért odébb kellett emelni.
Az első gyanús jel az volt, mikor egy délelőtt a látómezején kívül csendben szöszmötöltem valamit, Bódog pedig a nagy bealvásából feltápászkodott inni, majd ivás után laza, rutinos mozdulatokkal elkezdett fellépkedni az ágyra. Hangosan felvontam a szemöldököm, amire gyorsan korrigálta az ívet, de a gyanú ekkor már gyökeret vert. Később néha tesztből megsimítottam az ágyat a hazaérkezésem utáni első pillanatban, és gyakran testmeleg volt. Végül aztán megtettük a világ egyik leggonoszabb dolgát: bekameráztuk a szőrgyárat, míg lementünk a boltba.
Első 2 perc: szimatolás a zsebek és táskák körül, hátha akad benne valami kaja. 3. perc: kisétálás a képből. 4. perc: nyugdíjas-ráérős tempóban feltekeredés az ágyra, gondosan ügyelve arra, hogy ráncot se vessen a takaró. 5-24. perc: moccanatlan alvás. 25. perc: fej hirtelen felkapása (lift, majd kulcs zörgésére), üstöllést levetődés az ágy mellé, majd begyógyult szemekkel nézés és közben riszálás a gazdák megérkezésének örömére. Ennyit arról, hogy Bódogot nem érdekli az ágy.
Kutyát büntetni ugyebár csak tettenérés esetén érdemes, máskülönben nem tanul belőle, mert elvileg nem fogja ő holmi múltbéli eseményekhez kötni a lecseszést. Szerintem egyébként a kutyák durván tisztában vannak vele, ha gazságot követtek el, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy inkább nem hajlandóak elfogadni, hogy olyanért baltázzák le őket, amiről tudják, hogy a kétlábúak nem látták. Na szóval, tettenérés híján ettől a ponttól kezdve hallgatólagos megállapodást kötöttünk: mi jól nem vesszük észre, hogy az ágyban aludt, Bódog pedig a jelenlétünkben továbbra is úgy tesz, mintha az ágy lenne a világ legpfujjosabb dolga. Végülis, amíg éjszaka nem lökdös le az ágyamról, addig nem is érdekel.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra