A hétfő reggel, amikor elbeszéltünk C. Ronaldo mellett

Myreille

A szakmai kíváncsiságon kívül nincs más magyarázatom arra, miért is követtem be Cristiano Ronaldot instán, főleg úgy, hogy jobban érdekel a háza burkolata, mint a hasizma.
 
Itt van az ősz, itt van újra,  S szép, mint mindig, énnekem. S elkapott minket valami pakolási, szanálási, fészekrakási láz. Több párhuzamosan futó projektünk (kellene vakolás, pince aljzatbeton, konyhasziget, ágytámla az ágyunkhoz) frissen szökkent szárba a “rakjuk rendbe a teraszt”. Először a lomokat pakoltuk el, majd jött a lelkes ötlet, hogy bizony kellene egy kis betonozás is és én mertem nagyot álmodni. Megint elővezettem az egyszer már megtorpedózott ötletet, hogy a terasz egy részét kuckósítsuk faburkolattal. Ott a házat ne vakoljuk, hanem kapjon fa burkolatot.
Utólag már tudom, hogy a legtöbb embernek erre a 80-as évek lambériái jutnak eszébe – a férjemnek is -, de az én tudatalattimba C. Ronaldo házának falburkolata égett be.
https://www.instagram.com/p/BUJwIwZlkL1/?taken-by=cristiano
https://www.instagram.com/p/BOme_w7AG8W/?taken-by=cristiano
 
Elég sokszor láttam már.  – Képen. Sajnos, nem élőben, pedig megvizsgálnám közelebbről is, hogy tényleg annyira tréen rakták fel, ahogy a képek sugallják, vagy csak kápázik a szemem.
Szóval kicsit úgy jártunk, mint A lét elviselhetetlen könnyűségében. Ott a fiúnak a temetőről a városi, csupa beton, urnatartós-falak jutottak eszébe, a lánynak meg a csendes, virágokkal beültetett temetők – és az is lehet, hogy ez az a rész, amiről biztosan hiszem, hogy benne van a regényben, de egyszer utánanéztem és nincs, csak én képzeltem. Mindegy. Szóval a férjemnek a 80-as évek mindent beborító lambériái, nekem meg elegáns, minimalista falburkolatok jutottak az eszembe.
De szerencsére C. Ronaldo tegnap megint feltett egy képet önmagáról a burkolatról, én meg éppen akkor láttam, amikor a férjem mellettem ült és mutattam, hogy nézd, nekem ez akkor is tetszik. (Szerencsére, tudta, hogy nem a pasit kell nézni a képen!)
https://www.instagram.com/p/BY280HNlYfw/?taken-by=cristiano
És szinte láttam a kattantást. Hogy az én teraszképem az ő teraszképe lesz, és így már neki is tetszik a fával burkolás gondolata, meg a kuckósítás, sőt, rögtön el is indult a megvalósítás irányába, milyen profilú lécek kellenének ehhez és itt hogyan lenne a legjobb a szigetelés…
Alapvetően nincs bajom azzal, hogy lassan épül a házunk, bár néha szeretnék már “készen lenni”, de úgy érzem, hogy minden apró részlethez akkor jutunk el, amikor a legjobb ötletünk támad és az elképzeléseink összeérnek.
Persze, hétfő reggel a csajokkal is meg kellett beszélni a terasz eseményeit és szerintem a világon mi voltunk az egyetlenek, akik hétfőn reggel azért küldözgettek egymásnak C. Ronaldo fotókat, hogy őt figyelemre se méltatva, elnézzünk mellette és a burkolat rejtélyeit kutassuk: Biztos, hogy ez fa? És vetemedik? Mik azok a pöckök? Gumi tömítés van a lécek között?

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra