Az orchidea nem halt meg, csak elhervadtak a virágai

Myreille

Egy cserép orchidea 400 Ft. Mert elvirágzott. De az orchidea virágzik jövőre is. Legalábbis ezt remélem. Hogyan neveljünk orchideát?

Nem vagyok valódi orchideakertész, viszont voltam olyan bátor, hogy a három, és rendszeresen virágzó, Phalaenopsis (lepkeorchidea) után beneveztem egy Cambria orchideára. Utóbbi érdekessége, hogy hibrid, sok apró, elbűvölő virágot hoz, Vuylsteke belga kertész nemesítette és a barkácsáruházban 400 Ft-ért árulták, mert elvirágzott.

Miközben az akciós orchideák között válogattam, nem az elszáradt virágokat nézegettem, hanem a leveleket. Mennyire épek, szépek, életerősek.

Fotó: Myreille

Fotó: Myreille

Fotó: Myreille

Itthon vízpermettel átmostam a növényt és a földjét, majd amikor lecsepegett belőle a víz, félárnyékos ablakba állítottam. Oda, ahol nincs túl meleg, néha jár a levegő, de nincs huzat. Terveim szerint télen havonta egyszer fogok neki tápoldatot adni, tavasztól pedig kéthetente egyszer. Igyekszem nedvesen tartani a faforgácsot, amiben a gyökerei vannak, de nem fog alatta állni a víz.

Mit tegyek még az orchideámmal, hogy a szülinapomra (jövő június) ismét virágozzon?

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Az orchidea nem halt meg, csak elhervadtak a virágai” című cikkhez.

  1. Bea szerint:

    Miri, azt hittem, Nálatok készült a töröttcsempés ablakpárkány, és Vidra volt az egyik segítség, meg a fotós. Mondom, no, de jó Nektek most már, új hely, régi tervek megvalósítása! :) Most látom, hogy Vidra írta, náluk készült. Ennyit rólam …. :)

    VálaszVálasz
  2. HordozniJó szerint:

    Szerintem ennyi bőven elég. Az orchideák virágzásának kulcsa egyébként az orchidea tápoldat… de tényleg – egy tapasztalt virágárus mondta, kipróbáltam és bejött.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra