Melyik konyha illik hozzám a legjobban?

Myreille

Még “csak” olyan életbevágóan fontos részletekről kellene nyilatkoznom, hogy milyen álmaim otthona, én elvesztem a részletekben.

Ott is a konyhában. Mert azt már tudom, milyen legyen a hálószoba (egy franciaágy, két éjjeliszekrény, semmi más, se tévé, se beépített szekrény, na jó, lámpa még kell) és arra is határozott elképzeléseim vannak, hogy az étkezőbe férjen el egy 10 személyes asztal, a nappali ne legyen túl nagy, ellentétben a dolgozó szobával, amit ha akarok egyben és szeparálva is használni szeretnék a nappalitól. Kell fürdő, mosókonyha, garázs, sok hely tárolásra és terasz…

Mindezek mellett a ház legizgalmasabb része a konyha és nem csak a családi tűzhely miatt. Akármilyen lehet. Csak ki kell találnom. A jelenlegi 3 négyzetméteres főzőlyukhoz képest minden óriási és királyi. Zavarban is vagyok… Fogalmam sincs milyen álmaim konyhája.

Milyen az ideális elrendezés?
Hány négyzetméter?
Sütő, főzőlap, hűtő, mikró, mosogatógép? Kell még más? Melyik beépített, melyik nem?
Egy vagy két medencés mosogató?
Szekrények vagy fiókok?
Mire kell még gondolni?

Jöhetnek a tapasztalatok!

Addig pedig néhány variáció konyhára!

www.ikea.hu>>
www.scavolini.com>>

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Melyik konyha illik hozzám a legjobban?” című cikkhez.

 1. Vidra szerint:

  Mosogatóból mindenképp kétmedencés, boldog vagyok, mióta az enyém olyan óriási, hogy teljesen belefér egy tepsi is, nem lóg ki belőle sehol, nem fröcskölök vele szanaszét.
  Gondolni: világítás elhelyezése és ereje bazi fontos, nagyon bosszantó, ha pont ott nem látsz semmit, ahol épp dolgoznod/előkészítened kell. Polc (vagy felső szekrény, ha van) aljába épített spot hasznos.
  És szerintem jó néhány kihúzós fiókszekrény se árt. Nagy, mély a lábasoknak, keskeny a gyakori apróságoknak (fűszerek, olaj, ecet stb)

  VálaszVálasz
 2. DAni szerint:

  Tök jó konyhák, de azt ugye tudjuk hogy a scavolini konyhák árából egy középkategóriás kocsit is tudnék venni, a konyhagépekről nem is beszélve.

  Kis konyha, kicsi rumli, otthonosság legyen a jelszó, és ne vegyünk meg minden “praktikus” konyhai eszközt, mert akkor nem kell egy garázs méretű bútor.

  A képek közt nem találtam meg sajnos az én ideámat, egy romantikus country design konyhát…

  Dani

  VálaszVálasz
 3. Dhiriam szerint:

  Itt csakis a 17-es jöhet számításba a forma miatt. Fontos, hogy minden kb kartávolságra essen, max egy picit kelljen hozzá kilépni, ezen pedig nagyjából minden körbe vesz. Plussz étel készítés közben is oda tud ülni bárki beszélgetni, anélkül, hogy láb alatt lenne…két konyha után nekem ezek lettek még fontosak, a jó pakolhatóság és mosogató mellett. Az anyaga az egyéni ízlés kérdése :)

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra