Szürke falak és antik tükör a mosogató felett

Myreille

Különös – ám roppant vonzó – harmónia: svéd minimalizmus és bohém szertelenség egy unalmas bérház két emeletén.

bom-ulub-sverige001

Kívülről tipikus és meglehetősen unalmas sorház, belül lyuknál alig nagyobb terekkel. Többször átalakították, végül a garázsból alakították ki az ékezőt, ami a kert felé egy hatalmas, kazettás ablakot kapott.

bom-ulub-sverige003

bom-ulub-sverige005

bom-ulub-sverige007

A szürke különböző árnyalataira festett falak tökéletes kulisszái a régi tárgyaknak, kiegészítőknek. Az egység és az otthonosság tagadhatatlan, de muszáj megjegyezni, néhány megoldás – pl. a radiátor elhelyezését a nappaliban vagy a konyhai csillár áramellátását biztosító plafonra szerelt konnektor – igen távol áll az elegáns műszaki megoldásoktól. Akárcsak a fürdőszoba “vad” romantikája.

bom-ulub-sverige008

bom-ulub-sverige009

bom-ulub-sverige010

bom-ulub-sverige011

A ház alsó szintéjét a konyha-étkező valamint a nappali uralja, a felső szinten két szoba, fürdőszoba és az átjáróban kialakított dolgozószoba kapott helyett.

A gyönyörű William Morris tapéták a ház különböző helyiségeiben feltűnnek. A nappaliban bohém ellenpontjai a minimalizmusnak, a hálószobában pedig nőiesen bájos.

bom-ulub-sverige012

A 75 nm-es, kétszintes házat nem olyan régen kínálták eladásra és már el is kelt, de adatlapja itt található, a képek is innen származnak.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra