Valami régi, valami új, szerelem: Villa Rezeda

Myreille

A Rezeda utca Budapest egyik vadregényes zsákutcája: hatalmas fák, régi épületek és lélegzetelállító panoráma. Itt újult meg egy 100 éves lakóház.

villarezeda01

A 195 m2-es, kétszintes épületbe négytagú család költözött. A belsőépítészeti átalakítások a Position Collective tervezte. A Villa Rezeda nagyon modern és színes otthon lett.

villarezeda03

Első pillantásra a Villa Rezeda tobzódik a színekben, alaposabb körülnézés után viszont egyértelművé válik, hogy a szürke több árnyalata, a púderrózsaszín (vagy puccosabban a rózsakvarc) valamint a kék több árnyalata színesíti az alapszínként uralkodó fehéret.

Külön ódát érdemel a padlózat színe és mintája: végtelen egyszerű, mégis elképesztően szép.

villarezeda04

A falakon és a plafonon visszaköszönnek a nagypolgári villák klasszikus burkolatai, szegélyei – mintegy reflektálnak az épület külső jegyeire és az évszázados múltra – ugyanakkor a belső tér ízig-vérig modern, lendületes és nagyon szerethető.

villarezeda05

A nagy belmagasságú épület terei alapvetően nagyok voltak, viszont újra kellett szervezni és megnyitni a családi élettér számára, míg más részeken (más funkcióknál) az intimitás volt a fő szempont.

villarezeda06

villarezeda07

Bátor megoldás, hogy a konyha középre került. Sziget a hatalmas térben, ugyanakkor a “szekrényfal” okosan (és praktikusan) szeparálja az étkezőtől és a nappalitól.

villarezeda08

villarezeda09

Fotók: Position Collective

Ui: A Position Collective-re érdemes figyelni, mert a Villa Rezedán kívül ők jegyzik a ZONA-t is.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra