A mai vacsora: húsgombócos leves

Myreille
Húsgombócos leves (Fotó: Myreille)

Húsgombócos leves (Fotó: Myreille)

A húsgombócos levest nem csak én, hanem a gyerekeim is imádják. Többféle verzióban készítem. A tárkonyos mellett főzök “sima húslevest” húsgombóccal és a gombócot fűszerezem majoránnával vagy oregánóval.

Az elkészítés 2 mondatban: Felkarikázom – ez fontos, hogy karikázni kell, mert akkor az összes zöldséget megeszik a gyerekek – a sárgarépát és a fehérrépát, apróra kockázom a zellert és kevés olajon átforgatom, felöntöm vízzel, sózom, teszek bele lestyánt és zellerlevelet. Meggyúrom a húsgombócot és kifőzöm a levesben, majd a legvégén cérnametéltet is főzök bele. Sűrű, forró, laktató, de mégse nehezít el!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra