Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?

Myreille

Még egy kicsit csikorogtatja a fogát a tél, de én nem bánom, mert alig várom, hogy újabb részt nézzek meg a How To Get Away With Murder sorozatból.

howtogetawaywithmurder

A rutinos How To Get Away With Murder rajongók biztosan arra számítanak, hogy itt most arról fognak olvasni, hogy 2 nap múlva jön a 4. évad és az mennyire jó lesz. Talán reménykednek valamiféle előzetesben is.

Bocs, hogy csalódást okozok, de én egy hete találtam rá erre a sorozatra, éppen csak túl vagyok az első évadon és ennél jobban nem tekintek előre. Azt viszont el akartam mondani, hogy ez egy remek sorozat. Szórakoztatóak az őrültségei és a képtelenségei. Ha a maradék téli esték átvészeléséhez kell egy jó sorozat, akkor ezt érdemes megpróbálni.

Röviden a történet:
Annalise Keating olyan ügyvéd, aki minden ügyét megnyeri, nem mellesleg pedig a philadelphiai egyetem jogi karán professzori állásban is dolgozik. Keating „Hogyan lehet megúszni egy gyilkosságot” című szemináriumán saját eseteit elemzi a diákokkal. Öt joghallgató a csapatának tagja lehet, hogy egészen közelről szemléljék és szenvedjék el a professzor asszony jogalkalmazását és -magyarázatát, nem mellesleg pedig kilábaljanak egy gyilkossági ügyből.

A sorozat erőssége, hogy az évadon átívelő jogi krimi minden epizódban egy kicsit halad előre, de menet közben újabbnál újabb ügyekkel bízzák meg az ügyvédnőt, aki Petrocelli vérszomjas reinkarnációja. Ez a sorozat ugyanis nem az igazságról szól – ezt Keating többször is hangsúlyozza -, hanem arról, hogy ki tudja jobban előadni a történetét. Erkölcsi és etikai problémákkal tűzdelt bűnügyeket kapunk, amelyek annyira borzasztóak, hogy muszáj nézni.

Persze a lovagias Petrocelli már régen az ingerküszöböm alatt van, nem nézném az “ügyeit”, ugyanakkor az ördöggel is cimboráló Keating ébren tart, mint egy jó regény.

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra