A Hollán Ernő utca eleje

Myreille

hollan04 Végre kiderült, hogy mi folyik a “paravánok” mögött.
A Hollán Ernő utca elején – a Körútnál – már régóta nem volt forgalom, viszont parkoló autó és galambszar mindig. Az egyetlen “zöld foltot” az ősöreg gesztenyefa jelentette az Odeon mozi közelében.
Most megszűnt a parkoló, igaz a galambok maradtak, viszont láthatóan ők is kedvelik az új sétálóutca hangulatát.

A XIII. kerületi Hollán Ernő utca – leánykori nevén Fürst Sándor utca, ha valaki még így ismerné – elején lett minden, ami egy sétálóutcához kell: szökőkút, dizájnos lámpaoszlopok, fák, virágágyás bukszusokkal, virágágyás sivatagi rózsával, lámpák, padok és sok-sok autómentes tér. A cukrászda és a pizzéria már ki is tette az asztalokat és székeket, az itt lakók és az erre járók gyorsan belakták az új sétálóutcát. Az is megfigyelhető, hogy hirtelen mindenki ráér. Régen nem szerettem a Hollán Ernő elejét, mert itt mindenki sietett – a villamostól a troliig -, volt nagy tülekedés és türelmetlenség. (Ezért inkább a Pozsonyin jártam.) Most meg mindenki lelassult, nézelődik és megpaskolja a szökőkút vízét, mint a gyerekek. (Kedvemre való, amikor szép és jó dolgokra mennek el az adóforintjaim…)

hollan02

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “A Hollán Ernő utca eleje” című cikkhez.

 1. Évi szerint:

  Ha arra járok, biztos megnézem, mondjuk jövőhéten :D

  VálaszVálasz
 2. milou szerint:

  tavaly laktam a környéken fél évig. szerettem nagyon. és sajnáltam ezt az utcát. azóta is hetente kétszer járok arra. végignéztem, ahogy készül a sétáló utca. megértem. örülök. kicsit tetszik. de nem értem, miért nem fedik le a lámpák tetejét kalappal. úgy kevésbé bántaná a lakókat, és- engem- mert nekem a mostani lámpák fénye, túl hangos. a szökúkutat sem értem, miért kellett ez a szivárványszínű csoda. ha mindig megjavítják, és figyelnek rá, akkor ok. de amúgy. egy egyszerű is elég lenne. édesek a gyerekek, ahogy tapicskolnak a fekete köveken. a padokban azt nem értem, miért kifele néznek? miért nem a növények felé. és ha már növények, harminc centinként a tuja kicsit sűrű…
  ez nem egy lehúzó beszólás, hanem egy néhány dolgot nem értek beszólás. örülök!! tényleg, de a tervezetet nem értem. mondjuk lehet, hogy én vagyok tudatlan parképítésből.
  egyébként igen, igen. idős hölgyek és urak üldögélnek a padokon, kisgyerkők játszanak a szökőkútnál. és nagyon jó, hogy kizárták onnan az autókat.
  jó a post!!!

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra