Bazsalikom illatú Budapest

Myreille

jaszai_bazsalikom01

Illatos kert a Jászai Mari téren.

A budapesti főkertész, gondolom van ilyen, igen nagyszerű ember és igen humoros. A Margit híd pesti hídfőjénél, a Jászai Mari téren a virágágyás harmadát lila bazsalikommal ültette be.

Annyi lila, főleg levélzete miatt ültetett egynyári növényt ismerek, hogy először nem is figyeltem fel a sötétlila, majdnem fekete növényfoltra. Azonban a nyári éjszakában, még Budapest közepén se lehet eltéveszteni a bazsalikom illatát. Az orrom bizonyosságát az eszem kételkedve fogadta és utasítást adott a kéznek, tépjen le egy levelet. És akkor olyat tettem, mint még soha, “megrongáltam” egy köznövényt. A levelet ujjaim köz összemorzsoltam és mélyen beszippantottam az illatot. Bazsalikom! Egyértelműen bazsalikom!

Halálosan lenyűgözött az ötlet viccessége: Budapest egyik legforgalmasabb pontján olyan bazsalikomkert nő, amelyet bármelyik olasz háziasszony megirigyelne.

jaszai_bazsalikom02

jaszai_bazsalikom03

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Bazsalikom illatú Budapest” című cikkhez.

 1. tihi szerint:

  és ez csak dísznövény, vagy ugyanúgy alkalmas fűszerezésre, mint a zöld változata?

  VálaszVálasz
 2. tihi szerint:

  na, miután így rákérdeztem, azért megkértem guglit, hogy segítsen egy kicsit bazsalikum ügyben. és láss csodát: http://web.axelero.hu/arbix/fuszer/ocimums/ocimums.html
  (még nem olvastam el, csak megdöbbentett az információ mennyisége, és gondoltam, megosztom veletek is)

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra