London terasza

Tamás

southbank1

… avagy zarándokút napimádó városiaknak.

Kedvenc helyem Londonban a South Bank, ami a Lambeth és a London híd közötti folyópartot jelöli. A belvárosban dolgozó londoniaknak ugyancsak az egyik kedvenc korzójuk. Nem véletlenül: napos időben ide süt leghosszabb ideig a nap.

South Bank (Fotó: Tamás)

Amikor a többi közkedvelt hely, mint például a Covent Garden, már elkezd sötétedni, ide még ki lehet ülni naplementét nézni.

Temze

A turisták általában nem szokták végigsétálni, mert megnézik a nyugati végén lévő London Eye-t, majd vagy a Hungerford gyaloghídon át elmennek Covent Gardenbe, vagy a Westminster hídon át a Parlamenthez.

southbank

Annak ellenére, hogy sok szórakozási lehetőség van errefelé (Royal National Theatre, Tate Modern, Globe Theatre), a londoniak mégis a Royal Festival Hall előtti piahely az egyik kedvencük, leginkább a terasza miatt.

Dobosok

A szabadtéri bárból remek a kilátás, és itt szokták kiengedni a gőzt, leginkább péntek délután. Az éttermek, a London Eye és a Jubilee Gardens mellett, itt van egyik kedvenc DVD boltom is, ahonnan még nem sikerült üres kézzel kijönni, pedig már megpróbáltam párszor. Remek nemzetközi művészfilmeket lehet kapni, komoly- és népzenei lemezek társaságában.

Szóval ha erre jársz, és van olyan szerencsés, hogy süt a nap, mindenképp sétáld le ez a rövid utat. Kevesebb mint egy óra, és érdemesebb a keleti London hídtól indulni a naposabb Westminster felé.

A South Bank-ról a Wikipedia-n

www.southbanklondon.com

Még több London fotó Tomitól :)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra