Neked van már világjáró moksha-táskád?

Myreille

A moksha-táska elsődleges célja a környezetvédelem, a világjárás csak játékos hobbi.

A moksha-táska azért született, mert a környezettudatos élet egyik legelső lépése, ha gyenge minőségű reklámszatyrok helyett tartós táskákat használunk. A moksha-táska vászonból készült, háromféle nyomattal (lila, kék és zöld) és olyan kicsire összehajtható, hogy egy retikülben is elfér. Jól jön vásárláskor, piacozásnál, de cseresznyeszedéskor is.

A szent célok (értsd: környezetvédelem) mellett egy játék is kerekedett a táska körül. Első tulajdonosai nem csak a boltig vitték, hanem Párizsba, Dániába, Balkán-körútra, Pécsre, Cesky-Krumlovba, a Balatonra…

Ma már több mint 100 táska járja a világot, de bárki csatlakozhat a játékhoz, annyit kell csupán tenni a moksha-táska tulajdonosnak, hogy lefényképezi a táskát a világ bármely pontján és elküldi a [email protected]-ra, a helyszín és a fotós nevének megjelölésével. A kép felkerül a galériába, és világjáró moksha-táska térképen is megjelenik egy “gombostű” a fotó helyszínénél.

Ott még nem tartunk, hogy a világjáró moksha-táskával járkálnának a pingvinek a lékhez, viszont a táska már járt 6 kontinensen: Európában, Ázsiában, Afrikában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Ausztráliában.

Legutóbb Indiából, Alsónémediből, Rómából, Nottinghamből és a thaiföldi szigetről, Koh Lipe-ről érkeztek képek, de íme a 32 ország, ahol már járt a táska: Svájc, Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Afrika, Kína, Fiji, Nagy-Britannia, Thaiföld, Magyarország, Olaszország, Spanyolország, USA, Kanada, Lengyelország, Ausztria, Argentína, Szlovákia, Csehország, Horvátország, Szenegál, Írország, Marokkó, Hollandia, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Albánia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia, Ecuador, Dánia és India.

Eddig 253 kép készült a világ különböző pontjain a világjáró moksha-táskáról:

Bővebben a moksha-táskáról>>

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

10 hozzászólás a “Neked van már világjáró moksha-táskád?” című cikkhez.

 1. Hakkai szerint:

  A hétvégén már várható Sartiból is egy -két sztárfotó. :)

  VálaszVálasz
 2. Myreille szerint:

  Jöjjön! Várjuk! :)

  VálaszVálasz
 3. euthymia szerint:

  Itt is megköszönöm a lehetőséget, hogy lett nekem szép Moksha táskám!
  köszönöm!!!

  VálaszVálasz
 4. viki szerint:

  Nagyon jó, de ki az a Zsóka?:)

  VálaszVálasz
 5. viki szerint:

  És hol lehet beszerezni 1 ilyen tatyót? Én is szeretnék!!!
  Viki

  VálaszVálasz
 6. Zizzu szerint:

  Sziasztok!

  Hogy kaphatok/hol vehetek, rendelhetek ilyen Moksha táskát? És hogy fizetek érte, ha neten rendelek?

  Köszi,
  Zizzu

  VálaszVálasz
 7. Berta Gyula szerint:

  Azt hiszem, moksha táskát kaptam…
  Ültem a teraszon, s váratlanul furcsa érzés kezdett elhatalmasodni rajtam. Belekortyintottam az előttem levő pohár italba. Valami nyári dolgot kaphattam, tudtam, legfeljebb néhány napos diéta és már folytathatom is teendőimet, mondjuk pl. a kortyintgatást. Továbbra sem volt azonban minden rendben, valami megfogalmazhatatlan, de nem éppen kedvező, mondhatnám, talán rossz előérzettel felálltam az asztalomtól, de úgy tűnt, mindhiába… Eleinte nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, ezért ismét belekortyoltam a poharam alján levő italba.
  Aljas dolog volt, talán, ám ahogy a folyadék elérte ajkamat, éreztem, megkeseredett a szám széle. Ez már nem vicc, nem játék, mert egyre biztosabbnak látszott, hogy a hőmérsékletem is megemelkedett, amikor felálltam. Feltűrtem az ingem ujját, hogy enyhítse a melegséget, ami elöntött. Nem sokáig tehettem, azonban ezt, mert hamarosan éreztem, hogy most már tűrhetetlen.
  Visszakuporodtam, megadóan a székembe, mindenféle félelem tört rám, érthetően: vajon mit kaphattam? Úgy-e nem végzetes, talán még el is hagyhatom, majd egyszer kinövöm, talán, s nyoma sem marad. Jól tudtam, az imént valaki valamit ide az asztalom melletti székre ledobott, mondván, hogy: „Ez meg legyen az öné!”
  Így kaptam én is az első moksha táskát.

  VálaszVálasz
 8. Myreille szerint:

  Sziasztok! A táska három színben készült és darabja 600 Ft, Magyarországra a postaköltség 185 Ft. Rendelni a [email protected] emailen lehet és ott tudjuk a fizetési feltételeket is egyeztetni.

  VálaszVálasz
 9. Godó Józsefné szerint:

  Tetszik

  VálaszVálasz
 10. Bibi szerint:

  Annyira szegyellem, hogy elfelejtettem magammal hozni a Moksha taskamat Parizsba… De picit megnyugodtam, hogy itt mar ugyis jart! :)

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra