Neked van már világjáró moksha-táskád?

Myreille

A moksha-táska elsődleges célja a környezetvédelem, a világjárás csak játékos hobbi.

A moksha-táska azért született, mert a környezettudatos élet egyik legelső lépése, ha gyenge minőségű reklámszatyrok helyett tartós táskákat használunk. A moksha-táska vászonból készült, háromféle nyomattal (lila, kék és zöld) és olyan kicsire összehajtható, hogy egy retikülben is elfér. Jól jön vásárláskor, piacozásnál, de cseresznyeszedéskor is.

A szent célok (értsd: környezetvédelem) mellett egy játék is kerekedett a táska körül. Első tulajdonosai nem csak a boltig vitték, hanem Párizsba, Dániába, Balkán-körútra, Pécsre, Cesky-Krumlovba, a Balatonra…

Ma már több mint 100 táska járja a világot, de bárki csatlakozhat a játékhoz, annyit kell csupán tenni a moksha-táska tulajdonosnak, hogy lefényképezi a táskát a világ bármely pontján és elküldi a [email protected]-ra, a helyszín és a fotós nevének megjelölésével. A kép felkerül a galériába, és világjáró moksha-táska térképen is megjelenik egy “gombostű” a fotó helyszínénél.

Ott még nem tartunk, hogy a világjáró moksha-táskával járkálnának a pingvinek a lékhez, viszont a táska már járt 6 kontinensen: Európában, Ázsiában, Afrikában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Ausztráliában.

Legutóbb Indiából, Alsónémediből, Rómából, Nottinghamből és a thaiföldi szigetről, Koh Lipe-ről érkeztek képek, de íme a 32 ország, ahol már járt a táska: Svájc, Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Afrika, Kína, Fiji, Nagy-Britannia, Thaiföld, Magyarország, Olaszország, Spanyolország, USA, Kanada, Lengyelország, Ausztria, Argentína, Szlovákia, Csehország, Horvátország, Szenegál, Írország, Marokkó, Hollandia, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Albánia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia, Ecuador, Dánia és India.

Eddig 253 kép készült a világ különböző pontjain a világjáró moksha-táskáról:

Bővebben a moksha-táskáról>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra