Ami a Párizs útikönyvből kimaradt

Remous

La Charlotte de l’Isle varázslatos csokoládézó, ahol érdemes megállni és elidőzni. Színes üzlet a Szent Lajos-sziget hófehér házai között.

Ha valaki csak benyomásokat és nem turista látványosságokat keres Párizsban, feltétlenül menjen el Szent Lajos-szigetre (Saint-Louis-en-l’Isle). A párizsi sznobéria lakhelye, de a leghangulatosabb rejtekhely is egyben. Az alig egy óra alatt bejárható és szigeten van egy hely, ahol érdemes elidőzni.

Hosszú idő után, a napokban újra megnyílt a La Charlotte de l’Isle.

A csokoládézóban azonnal Joanne Harris regényébe csöppenünk, s a forró csokoládé ízlelgetése közben megelevenednek a boszorkányok, az angyalok és a szellemek. Mindent porcikánkat átjárja a csokoládé okozta boldogsághormon. (Igen, van abszintos forró csokoládé is…)

A bábfigurákat egyébként Sylvie Langlot készítette, csütörtökönként tart bábelőadást.

A Charlotte, 1972-ben nyitott teázó és kávézóként. Tulajdonosnője apránként csempészte be csokoládés készítményeit, s jó ideje a bezáráson gondolkodott, mert egyszerűen felette is eljárt az idő.

Azonban hosszú keresés eredményeként, megtalálta azt a fiatal lányt, akire jó szívvel rábízta titkait, s aki majd tovább üzemelteti a megszokott módon a helyet.

Igazi romantikus, álmodozós, ínyenceknek való “cukrászda”. A kiszolgálás udvarias, kedves; egy kis beszélgetés után szívesen megmutatják a ” boszorkánykonyhát” is.

Ha tudsz zongorázni és van kedved, örvendeztess meg másokat, ha nem, péntekenként fantasztikus zongoraszólóval csalogatják be a csokoládészeretőket.

Cím: La Charlotte de l’Isle
24, rue Saint-Louis-en-l’Isle, Paris 75004
Nyitva: csütörtökől-vasárnapig 14:00-20:00
La Charlotte de l’Isle web>>

[wp_geo_map]

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Ami a Párizs útikönyvből kimaradt” című cikkhez.

 1. rozi szerint:

  Ez nagyon jó!A néni meg annyira aranyos!

  VálaszVálasz
 2. Bibi szerint:

  Nagyon igeretesen hangzik. A napokban voltam arra fele, de sajnos elkerulte a figyelmemet. :(
  Ha nem szakadna az eso, ma meg is keresnem a helyet, mert holnap mar haza kell utaznom.

  VálaszVálasz
 3. Mongoose szerint:

  Nem tudom…a fotók nem sokat mutatnak a csokoládézóból. Őszintén szólva szerintem nagyon gusztustalan az egész. Olyan, mintha minden tiszta mocsok lenne. Lehet, hogy rájuk férne egy ÁNTSZ ellenőrzés.

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra