Serendipity

Myreille

Az egyik kedvenc szavam.  Nincs magyar megfelelője, pedig egészen sok nyelvben feltűnik. Milyen, amikor a szerencse, a végzet és a szabad akarat találkozik? Na, az a serendipity. serendipity

A szó egy filmmel írta be magát a szótáramba. A film címe ugyancsak Serendipity, Magyarországon a Szerelem a végzeten címen fut. A kedvenc romantikus filmem. Jonathan (John Cusack) és Sara (Kate Beckinsale) ugyanazt a kesztyűt szeretné megvenni és a véletlen találkozáskor valami fellobban közöttük. A következő randit azonban igen furcsa módon egyeztetik: Jonathan egy bankjegyre írja a telefonszámát, Sara pedig egy könyvbe, azzal a felkiáltással, hogyha visszakerül hozzájuk, akkor megtalálják egymást. Bájos film a szerencséről, a végzetről, az akaratról és a szerelemről.

A filmben egy new yorki kávézó is főszerepet kap. A Serendipity3. Tudom, hogy szőke nős rózsaszín álomkergetés, de én egyszer oda el szeretnék menni. (Sokáig nem volt álom úti cél New York, de most már három dolog miatt is menni akarok, ráadásul gyűjtöm is az okokat, hogy miért kellene elmenni. Eddigi lista: 1. egyszer az életben látni kell igazi felhőkarcolókat és sárga taxikat, 2. Serendipity3, 3. High Line.)

És amit el akarok olvasni: The Three Princes of Serendip. (Remélem, lesz olyan jó, mint a képzeletemben.)

Serendipity a wikipedián

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Serendipity” című cikkhez.

  1. csücsök szerint:

    Tényleg nagyon jó kis film, nekem a Notebook-kal osztoznak az első helyen :) jó, hogy erről írtál, sok emléket felidéz:)

    VálaszVálasz
  2. Évi szerint:

    Nekem még pótolni kell, viszont a Szerelmünk lapjait én is nagyon szeretem ;) Meg a P.S. I love you-t ;)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra