Vadon élő óriáspandák száma: 1864

Myreille

A kínai kormány legújabb felmérése szerint a vadon élő óriáspandák száma 268-cal növekedett az elmúlt tíz évben, ám ettől még továbbra is veszélyben vannak.

Giant panda (Ailuropoda melanoleuca); Wolong Nature Reserve, Sichuan Province, China

Fotó: WWF

 

A vadvédelem globális szimbólumai, a vadon élő óriáspandák  (Ailuropoda melanoleuca) csak a kínai Szecsuán, Sanhszi és Gansu tartományok hegyvidékein fordulnak elő. Egészen pontosan 1864 egyed él ezen a területen. A fajmentő programnak hála nem csak egyedszámuk, hanem élőhelyük  is 2.577.000 hektárra növekedett, ami 2003-hoz képest 10%-os bővülés.

A pandák megmentése Kína természetvédelmi politikájának és fajvédelmi programjának része. “A WWF azzal támogatja a kínai kormány munkáját, hogy természetvédelmi területeket hoz létre és olyan ökológiai hálózatokat alakít ki a pandáknak, amelyek az erdők és bambuszban gazdag területek összeköttetését biztosítják, ezzel hozzásegítik a pandákat a táplálékszerzéshez és a potenciális párosodó partnerek felkutatásához.” – mondta Xiaohai Liu, a WWF Kína programigazgatója.

Giant panda, China

Fotó: WWF

 

Giant panda (Ailuropoda melanoleuca); Sichuan Province, China

Fotó: WWF

A WWF 2015-től 2025-ig tartó természetvédelmi stratégiája meghatározza a pandavédelem sorsát, elsősorban a pandák élőhelyére, valamint a természetvédelem és a helyi fenntartható fejlődés közötti egyensúly megteremtésére összpontosítva. “A WWF továbbra is együtt fog dolgozni a partnereivel és a lakossággal, hogy megvédje a vadon élő óriáspanda populációt, és élőhelyüket.” – mondta Liu.

 

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra