term ID:
parent cat ID:7
parent cat ID 1:
post ID:5901
category_7 #9927b0

Hokedli mustra: nagyanyám beájulna

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hokedli mustra: nagyanyám beájulna

Myreille - Publikálva:

Hokedli, stokedli, stoki, azaz támla nélküli szék. A legnagyobb túlélő. Legyőzhetetlen: 6 elképesztő hokedli. Újrahasznosított gumiból készül a h220430 gumi hokedlije, amely egészen új értelmet ad a “lapra szerelt” jelzőnek. Egyetlen gumilapból vágják ki a formát, amelyet csavarokkal erősítenek össze, így alakul ki a stoki formája. A h220430 két japán designer, Satoshi Itasaka és Takuto Usami együttműködéséből született.

Rubber Stool (fotó: www.h220430.jp és Ikunori Yamamoto)

A liquidesign kínálatában szerepel a Splice Stool, amely éppen úgy néz ki, mintha egy gyerek szerelte volna össze űrkorszaki gyerekjátékból. Csupa egyenes vonal, sehol egy ív. A színes ülőrész és a “robotlábak” már a 25. századi divatot vetítik előre. A hokedlikből csinos űrtorony építhető…

Splice Stool - liquidesign/Design: Fry&Fry

A híres svéd design egyik büszkesége az A2 & A2 designers AB nevével fémjelzett háromlábú hokedli. Színes, elegáns és leleménye.

Happy Stool - A2&A2 designers AB

A japán jufuku szó jelentése fedés és ismétlés. Kenyon Yeh bambusz hokedlijében a vékony lécek éppen ezt teszi. Nem csak az anyaghasználata, de a formája is igen kellemes.

Jufuku/Desing: Kenyon Yeh

Férjem kedvenc vicce mostanság: Mi az, nyolc lába van és nem a pók? De a pók!  Viszont megtaláltam a billegő, nyolclábú széket, amely lehetne válasz a kérdésre… Az Itsy Bitsy Stool a híres gyerekdalról az Itsy Bitsy Spiderről kapta a nevét.

Itsy Bitsy Stool - Twenty5ive/Desing: Melvin Ong & Yuri Kim

A hajtogatás művészete a Nook hokedli. Az újdonságnak számító VarioLine nevű műanyagból készül és az alján egy alumínium kapocs tartja fixen. Egyetlen lapból szabják ki, majd rafinált hajtásokkal és vágásokkal válik hokedlivé. Jól bírja az időjárás viszontagságait, ötletes, szép és kell nekem!

NOOK Hocker/NOOK Stool - Vial/Design: Patrick Frey

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra