term ID:
parent cat ID:
parent cat ID 1:
post ID:1654
category_

Moksha-táska

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Moksha-táska

Világjáró moksha-táska

amcharts201702

Eddig ezekben az országokban járt a világjáró moksha-táska:

Albánia,  Algéria, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Ecuador (Galápagos-szigetek), Egyesült Államok, Falkland-szigetek, Fidzsi-szigetek, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, India, Írország, Izland, Jamaica, Japán, Jordánia, Kanada, Kenya, Kína, Lengyelország, Liechtenstein, Macedónia, Málta, Magyarország, Marokkó, Monaco, Montenegró, Nagy-Britannia, Nepál, Németország, Nigéria, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, San Marino, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szenegál, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Tanzánia, Thaiföld, Új-Zéland, Zimbabwe

58 ország (ha jól számolom)!

Köszönöm, mindenkinek! Myreille

A feladat egyszerű: vidd magaddal a moksha-táskád és a fényképezőgéped, csinálj a világ bármelyik nevezetes pontján, itthon vagy külföldön, egy képet, amelyen jól látszik a táska, és küldd el a moksha@moksha.hu e-mailre pontos hely, dátum és a fotós nevének megjelölésével.

mokshatatyo

A táskák anyaga lenvászon, fülük hosszú, vállra akasztható, a design pedig mokshás. Nem örök életű darabok, de jó sokáig használhatóak, utána pedig könnyen lebomlanak. Remélem, sok nőnek lesz a retiküljében moksha-táska.

Története van, hogy hogyan készültek a táskák. Mármint a családi és baráti összefogáson túl. Talán évekkel ezelőtt, de az is lehet, hogy hónapok voltak, a tévében a környezetvédelmi miniszter vagy államtitkár (a történet szempontjából lényegtelen), a környezettudatos életre hívta fel a figyelmet és arról beszélt, milyen jó dolog, ha az ember nem kér a boltban szatyrot, hanem hord magánál, és a táskájából elővett egy műanyag zacskót.

Közben annyi változás volt, hogy drágábbak lettek ezek az egyszer használatos szatyrok, de lebomlásuk akkor is 10.000 év környékén van. Szóval nagyon megterhelőek a környezetre. Szóval amióta az a fontos ember előhalászta a bőrtáskájából a gyűrött, ronda, fehér műanyagszatyrot, na azóta tudom, hogy szeretnék saját tatyót, amivel a magam módján hozzájárulhatok a környezetvédelemhez.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra