Anya lettem – A 66-os parancs hatása az anyák életére

Myreille

Először azt kellett felfognom, hogy mi a különbség a klón (clone trooper) és a rohamosztagos (stormtrooper) között, most meg azt kell kitalálnom, hogyan gyárthatok egy klón maszkot, de legjobb lenne egy sisak.
Én, a spórolás anyakirálynője, komolyan fontolgatni kezdtem, hogy veszek egy tizenkétezer forintos jelmezt Zsombinak, még akkor is, ha a tegnapi megállapodásunk még az volt, hogy ha kétezer alatt találunk maszkot, megvesszük, ha nem, csinálunk.
Szerencsére életem pasijai (a férjem és a fiaim) elmagyarázták, hogy szörnyű tévedésben tengettem eddigi életem, mert a rohamosztagos nem klón, még akkor se, ha mindkettő fehér cuccban, fegyverrel rohangál, és ami igazán fontos: a két katona sisakja egészen más.

Rohamosztagos

Rohamosztagos


Klón

Klón


Zsombi elmesélte a 66-os parancsot is, ami eléggé betett a klónoknak, és persze, hogy nem láttam már egyetlen klónt se a Star Wars 7-ben, Az ébredő erőben, mert azok, akik kiszedték a chip-et a fejükből, már nagyon öregek.
Illetve azzal sem árt tisztában lenni, hogy melyik katona az erő melyik oldalán áll.
Rohamosztagos és klón LEGO figura. Egészen más a sisakjuk!

Rohamosztagos és klón LEGO figura. Egészen más a sisakjuk!


Zsombi a jelmezbálban klónkatona szeretne lenni és ehhez kell jelmezt csinálni (vagy venni). Most egyszerűbbnek tűnne venni – ha nem lenne baromi drága és a lelőhelyeken nem fogyott volna már el a klón és a klón parancsnok (nekik kék is van a ruhájukon, sisakjukon) – mert a_zinternet legalább olyan kavarodásban van a fehér ruhás star wars katonákkal, mint én a 66-os parancs előtt.
Maradjatok velem, hamarosan jövök a sisakkal vagy ami sikerül. Addig a 3 éves Dani “elénekli” nektek a “Darth Vader sz@arba lép, sz@arba lép” örökbecsű klasszikust, amire a gyerekeim fél éve nem tudnak ráunni és a legváratlanabb pillanatokban adják elő.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra