Legendás csokoládék: a húsvéti Gold Bunny

Myreille

A Lindt Gold Bunny, azaz a Lindt Arany Nyuszi igazi húsvéti klasszikusnak számít. Mennyei csokoládé, bájos formában és csomagolásban.

A húsvéti klasszikus, a Lindt Gold Bunny (Arany Nyuszi) története 1952-ben kezdődött, és az arany csomagolású, piros szalagos nyuszit ma már szabadalmi oltalom védi.

Születésének legendája igen romantikus:

Egy kora tavaszi napon, amikor a kerteket még fehér, ropogós hó borította az egyik Lindt Csokoládé Mester meglátott egy aprócska nyulat a kertben.

A Csokoládé Mester kisfiát lenyűgözte a nyúl és meg akarta simogatni, de az gyorsan eltűnt egy közeli bokor védelmet adó rejtekében. A kisfiú sírva fakadt a csalódottságtól.

Édesapja megsajnálta és hirtelen egy remekmű ötlete fogalmazódott meg fejében.

“Talán készítenem kellene egy ugyanilyen nyuszit csokoládéból…”- mondta a fiának. A nyuszit hamarosan meg is csinálta a legfinomabb tejcsokoládéból, aranyszínű papírba csomagolta, vörös szalagot és aranyszínű csengettyűt kötött a nyakára, hogy ez a nyuszi ne veszhessen el.

“Amikor szól a csengettyű, könnyen megtalálod majd.”- szólt örömtől ragyogó arcú kisfiához a Mester.

A Lindt & Sprüngli vállalat csokoládékészítő műhelyeiben az elmúlt évtizedek alatt számos munkafázis üteme felgyorsult a gépeknek köszönhetően. (Csuda egy masinák!) A gyár 150 éves évfordulójára kiadott könyvben az 1930 körül készült fotón a gyár akkori, gyerekeknek készülő karácsonyi és húsvéti csokoládéfigurái láthatók. A csokoládényúl már akkor is a repertoár része volt, szalaggal és csengettyűvel, de az alakja inkább egy felnőtt nyúlra hasonlított. A közel 20 évvel későbbi és jelképpé vált Gold Bunny azonban bájosabb, kedvesebb. (A csokoládényúl evolúció megér egy külön misét.)

A Gold Bunny ma már többféle méretben (100 g-os, 200 g-os, 10 és 50 g-os és 1 kg-os változatban) készül, azonban a tradíciók továbbra is fontosak maradtak. A Lindt Golden Bunny készítésénél elsődleges szempont, hogy több folyamatot kézzel végezzenek. A legnagyobb, 1 kg-os arany nyuszi csillogó színben pompázó öltözékét kézzel adják a csokoládé tapsifülesekre és az egyedi piros szalagot és az aranycsengettyűt is minden egyes darabra kézzel kötik rá.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra