Újratervezés: kivédhetetlenül szívbemarkoló

Myreille

Zseniális, felkavaró, tökéletes, csodálatos, nagyszerű. A házasság és az élet filmje! Igen, Tóth Barnabás kisjátékfilmjéről beszélek!

Újratervezés, Tóth Barnabás kisjátékfilmje

Újratervezés, Tóth Barnabás kisjátékfilmje

Az Újratervezés egy hibátlan film. Tökéletes a forgatókönyv, tökéletes a rendezés és zseniálisa két főszereplő. Pogány Judit és Kovács Zsolt olyan összeszokott házaspárt alakít, akiket mi is ismerünk vagy talán mi is vagyunk. A férj vezet, a nő beszél, rettentő sokat beszél. Ülnek az autóban és mennek valahova, mindig az autóban látjuk őket.

Tóth Barnabás szinte minimalista módon meséli el a történetét, finom utalásokkal, életbevágóan fontos apróságokkal. Nem a nagy dolgokra helyzete a fókuszt, hanem a kicsikre, a felszínre, amelyek mögött ott bújik a boldogság, a bánat és maga az élet.

A dialógusok, akárcsak a képek feszesek, pontosak. Nincs benne egyetlen felesleges szó, de még egy szükségtelen levegővétel sem. Elegáns, szép film. Látni kell!

Pár napig a filmet meg lehet nézni ezen a linken, de ne várjatok, kb. 12 perc az életetekből és sokkal jobban fogjátok magatokat érezni. 10 percben a házasság, az összetartozás és a szerelem, talán még az élet lényege:

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Újratervezés: kivédhetetlenül szívbemarkoló” című cikkhez.

  1. Ágota szerint:

    megsírattam

    VálaszVálasz
  2. Mátyás Sándorné szerint:

    Megható. Saját magunkra ismertem rá, 43 éves házasság után.(Még szerencse, mindketten élünk.) Köszönjük az alkotóknak.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra