Karácsony: szaloncukor-kóstolás

Myreille

A klasszikus zselés az örök gyerekkorban repít vissza, de vajon mit tud a sós-karamellás és a málnapálinkás?

Melyik a legfinomabb? Fotó: Myreille

Melyik a legfinomabb? Fotó: Myreille

Muszáj a csomagolásnál kezdeni. A Demeter szaloncukrok doboza az karácsony ünnepélyességét, különlegességét hirdetik, míg a szaloncukrok fehér rojtos, dupla papíros csomagolása klasszikus és megunhatatlan. Tökéletes párosítás és már a bontogatásnál boldogságban úszik a lelkem.

A Demeter Chocolate családi vállalkozás, amely a 2000-ben született, egy akkor már 10 éves múltra visszatekintő családi cukrászdát követően.  2012-ben mutatták be a prémium kategóriás, kézzel készített termékeiket, s ezt követően folyamatosan gyarapodott a kínálat. A táblás, szórt csokoládék mellett megjelentek a bonbonok, a csokinyalókák, a különféle, ünnepi alkalmakra is tökéletes díszdobozos termékek, a mártott aszalványok és a különleges ízesítésű szaloncukrok. Jelenleg tizenhat különféle szaloncukorral vannak jelen a piacon, amelyek közül a szatmári szilvapálinka-krémes, a sós-karamellás, a mézes málnapálinkás, a mákos, a chili-marcipános, az almasajtos és a gyerekek körében rendkívül népszerű robbanócukros igazi ínyencség.

A karamella nagy kedvencem és rajongok a sós karamelláért is. A sós-karamellás szaloncukor pedig igazán remek, ám jelentős vállalás. Nehéz egyensúlyt találni, mert a karamella ugyanúgy édes, mint a csokoládé, és nagyon könnyen kioltják egymást. A Demeter Chocolate pici sóval és texturált, ropogós karamellás töltelékkel teremtette meg az édes harmóniát.

Az összes pálinkás krémmel, likőrrel öltött csokoládé elrepít engem a felejthetetlen és tökéletes konyakmeggyek világába – a konyakmeggy nagy kedvencem és szerintem marad is, ameddig élek -, ám a párosítások gazdag és változatos ízeket tárnak fel. A szatmári szilvapálinka krémes szaloncukor karakteres jegyeivel és nem túl édes ízével meggyőzött. Egyértelműen a kedvencem lett, még a mézes málnapálinkás szaloncukor ellenére is, pedig a málnát is rajongásik szeretem mindenféle formában.

A mézes málnapálinkás szaloncukor gyümölcsös és édes töltelékét az alkohol teszi pikánssá. Egészen igazságtalan, hogy a szatmári szilvapálinkással versenyeztetem, mert minden más szaloncukrot magasan ver, csak éppen ezt nem tudja legyőzni. Legalábbis nálam.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra