term ID:
parent cat ID:4
parent cat ID 1:
post ID:39711
category_4 #fc4129

Erik Johansson: Lehetetlen fényképek

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Erik Johansson: Lehetetlen fényképek

Myreille - Publikálva:

Erik Johansson fotói realisztikusnak és elbűvölőek. Hiába tudjuk, hogy amit látunk lehetetlen, mégis elfogadjuk egyfajta valóságnak.

erikjohansson01-fishy-island

Erik Johansson: Fishy Island

  Ahogy Erik Johansson a TED-es előadásán elmondta – a cikk végén meg tudod nézni a teljes előadást – olyan fotókat készít, amelyeket fényképezőgéppel lehetetlen elkészíteni. A jó fénykép általában arról szól, hogy jó helyen kell lenni és jó időben. Johansson képei azonban egy rajzzal, egy vázlattal kezdődnek, majd következnek a fotók, és a valóság darabjait úgy állítja össze, hogy egy másik valóság születik. A halas képhez például 9 fotót használt fel, az utashoz pedig kettőt.
erikjohansson02-go-your-own-road

Erik Johansson: Go your own road

  De mi az a trükk, amitől realisztikus marad? A részletekben vagy a színekben rejlik? A fénnyel van valami? Mi alkotja az illúziót? Néha a perspektíva az illúzió. De végülis arról szól, hogy hogyan értelmezzük a világot, és hogyan lehet ezt leképezni egy kétdimenziós felületen. Nem arról van szó, hogy mi a természetes, hanem arról, hogy mit gondolunk, mi a természetes.” Erik Johansson, TED előadás
erikjohansson03-ironman

Erik Johansson: Iron Man

 
erikjohansson04-roadworkerscoffeebreak

Erik Johansson: Roadwoker’s coffee break

 
erikjohansson05-deep-cuts

Erik Johansson: Deep cuts

 
erikjohansson06-set-them-free

Erik Johansson: Set them free

 
erikjohansson07-the-cover-up

Erik Johansson: The cover up

  Johansson fotóit nézegetve a legkézenfekvőbb feltételezés, hogy ő egy-egy képnek a részletét változtatta meg, miközben ő úgy gondolja, hogy könnyebb létrehozni egy helyet – megteremteni apró részletekből -, mint megtalálni azt. Így egyetlen kompromisszumot sem kell kötnie, a kész fotók tökéletesen olyanok lesznek, mint amilyet elképzelt. A jó fotóhoz pedig ez kell: színes képzelet és végtelen fantázia.
erikjohansson08b-dontlookback

Erik Johansson: Don’t look back

 
erikjohansson08-dreamwalker

Erik Johansson: Dreamwalking …in between worlds

  Erik Johansson TED-es előadása a “lehetetlen fotóiról”: Erik Johansson összes fotóját a weboldalán tudod megnézni: erikjohanssonphoto.com

  • Kategória: ART

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra