Rózsavölgyi csokoládé

Myreille

rozsavolgyi01 Apró üzlet a Király Pál utcában, ahol nem csak különleges csokoládékra lehet lelni – a kedvencemet a meggypálinka-málna bonbont a londoni Academy of Chocolate is nagyszerűnek találta -, hanem megelevenedik a békebeli Budapest is, ha egy kicsit időzünk a boltban. A Rózsavölgyi csokoládéboltban mindenkit úgy fogadnak, mintha az utcában lakna és rendszeresen bejárna.
A csokoládé valódi szenvedély. Szenvedély a csokoládé imádóknak és csokoládé készítőnek is. Csiszár Katalin grafikusnak készült, majd miután családjával több évet élt külföldön és beletanult a csokoládékészítés titkaiba, csokoládékészítővé vált. Grafikus múltja visszaköszön a csokoládék csomagolásáról és a táblás csokoládékról. A legszebb csokoládé a világon.

rozsavolgyi10

Táblás csokoládé - Rózsavölgyi csokoládé


rozsavolgyi04

Táblás csokoládé - Rózsavölgyi csokoládé


A Rózsavölgyi csokoládék igazi meglepetések a nugáton edződött édesszájúaknak és egyértelművé válik, hogy a fekete bors, a tárkony,  a levendula és a sör ugyanolyan jól illik a csokoládéhoz, mint a chili vagy a mandula. És ha már az Academy of Chocolate versenyen ezüstérmet nyert az ancho chili-citromolaj bonbon, bronzérmet pedig a meggypálinka-málna bonbon, akkor ez elég jó ajánlólevél egy kis kóstolásra.
Érdekességnek pedig ott a “rozsdás dolgok”, azaz a csokoládéból készült, kakaóval meghintett szerszámos készlet, a csokoládéból készült doboz és a csokoládészobrok.
rozsavolgyi02

Szerszámos készlet csokoládéból - Rózsavölgyi csokoládé


rozsavolgyi03

Tördelt csokoládék - Rózsavölgyi csokoládé


Cím: Budapest, V. kerület, Királyi Pál u. 6.
Nyitvatartás: H-P: 10:30-18:30h ebédszünet 13:00-13:30 Sz: 12:00-18:00
Web: http://www.rozsavolgyi.com

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra