Színes Budapest: Mesés történet a BAH-csomóponthál

Myreille

Mindenki a Balatonra tart, még az AmimalitoLand bájos figurái is. Pillérekre rajzolt történet.

bah01

AnimalitoLand, azaz Graciela Goncalves argentin művésznő varázslatos figurái szorították ki a BAH-csomópont felüljárójának pilléreiről az unalmas (és kicsit koszos) betonfelületeket. A hat pilléren nem egyetlen kép, hanem egy történet hat képkockája látható.

A figurák úti célja a Balaton, de itt ahol a pénteki “balatoni” dugók kezdődni szoktak, mindenki tudja, hogy ez nem megy egyik pillanatról a másikra.

A csomópont adta egyértelmű utalás mellett Goncalves-t egy magyar találmány, az átlátszó betont is a történet fontos szereplőjévé teszi. Az első betonpilléreken az átlátszó betonnal “játszik”, majd pillérről pillérre az árnyékokból valós figurák lesznek.

bah02

bah03

A street art művész 9 nap alatt készítette el a várost színesítő projektet, amihez 70 liter falfestéket és 40 liter szórófestéket használt fel.

bah08

bah09

bah10

bah11

bah12

A Színes Város Budapest Fesztivál során több mint egy tucat falfestmény valósul meg Budapest több kerületében. A 2015. augusztus 24-én elindult fesztivál témáinak vezérfonalát főként a hungarikumok adják, másrészt külföldi vendégművészek itteni benyomásaikat mutatják meg a falakon. Goncalves is töltött néhány napot a Balatonnál.

bah13

bah14

Tehát irány a Balaton, de közben jól nézzétek meg a képeket is!

Fotók: Farkas András

A 6 pillér 6 képkockája egymás után:

Fotó: Animalitoland

Fotó: Animalitoland

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra