Barokk mesterek velencei vedutái a Magyar Nemzeti Galériában

Publikálva:

A 18. század “bloggerei” a festők. Nem tudom, hogy 300 év múlva lesz-e ember, aki kiszakít az életéből néhány percet, hogy az én szememmel lássa az egykori világot, de ezért a négy velencei vedutáért – látképekért – érdemes régi korok emlékei között időzni….

Frida Kahlo Budapesten is csontig hatol

Publikálva:

Frida Kahlo születésének 111. évfordulóján nyílik kiállítás a festőnő műveiből a Magyar Nemzeti Galériában. Látni kell!…

Ha Londonban jársz, lépj be a Százholdas Pagonyba

Publikálva:

Bevallom, Ernest H. Shepard klasszikus Micimackó illusztrációját sokkal jobban szeretem, mint a Disney változatot, és egészen csodálatos, hogy kiállítótérben elevenedik meg kedvenc mesekönyvünk….

Rejtett munkák: Hajnal Gabriella kárpitjai

Publikálva:

Egyirányú öltések, mint milliónyi apró ecsetvonás, rajzolják a gobelin-t. Hajnal Gabriella 50 éve falikárpitba szövi érzéseit, gondolatait….

Kép és Képtelenség: Másfél óra a jelenben

Publikálva:

A téli szünetben két korizás és az otthoni társasozás közé kerestem valami jó programot. Ez lett a Capa Központ és a Kitchen Budapest közös kiállítása, a Kép és Képtelenség….

"Itt élni nem rossz és itt élni nem jó"

Publikálva:

Kovács Orsi és Mondik Noémi kiállítása a Godot Galériában. Painttel jegyzetelt valóságok: akár tetszik, akár nem, ilyen az életünk….

Žilvinas Kempinas: Ötödik fal és Forrás

Publikálva:

A Műcsarnok Magyarországon elsőként mutatja be a litván születésű, New Yorkban élő művész, Žilvinas Kempinas két installációját….

Visszaugrás a navigációra