Ha Londonban jársz, lépj be a Százholdas Pagonyba

Myreille

Bevallom, Ernest H. Shepard klasszikus Micimackó illusztrációját sokkal jobban szeretem, mint a Disney változatot, és egészen csodálatos, hogy kiállítótérben elevenedik meg kedvenc mesekönyvünk.

Két évvel ezelőtt ünnepelte Micimackó 90. születésnapját, most pedig a londoni Victoria and Albert Museumban nyílt kiállíáts Winnie-the-Pooh: Exploring a Classic címmel. (2018. április 8-ig látogatható.)

“Íme, Medveczky Medve úr, amint bukdácsol lefelé a lépcsőn, kopogtatva feje búbjával, kipp-kopp, minden lépcsőfokon egy koppanás. Előtte Róbert Gida, az ő gazdája. Amennyire Micimackó értelme terjed, meg van győződve róla, hogy ez az egyetlen módja a lépcsőn való közlekedésnek. Néha ugyan kétség fogja el, mintha lehetne másképp is, de ezt csak akkor tudná megfontolni, ha egy pillanatra megállnának a lépcsőn, és módjában volna fontolgatni. Talán akkor se.
Különben is épp most ért le a lépcső aljára, és hajlandó nektek bemutatkozni: Micimackó.” (A. A. MILNE: MICIMACKÓ, fordította: Karinthy Frigyes)


A múzeum falai között A.A. Milne és E.H. Shepard meséje vázlatokon, leveleken, fényképeken, kerámiákon és ruhákon kel életre. Bejárható a Százholdas Pagony és ezzel együtt kicsit a mesekönyv is. Ám a méhecskék miatt a kiállítás weboldala is megér egy kattintást.

Fotók: Victoria and Albert Museum, London

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra