term ID:
parent cat ID:15
parent cat ID 1:
post ID:28794
category_15 #fc218e

Anya lettem – Csak gyerekszáj és rajzok – Zsombor5

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Anya lettem – Csak gyerekszáj és rajzok – Zsombor5

Myreille - Publikálva:

zsombor5

Zsombor éppen ma 5 éves.  Tisztán látszik, hogyan formálja őt a világ és a világot ő, és milyen pakkot kap tőlem. Ahogy ő mondaná: Jó mókázást!  

danieszsombor

Dani és Zsombi (Rajzolta: Zsombi, 2013)

Születésnapjára a házat feldíszítettük lufival, majd el kellett menni a gyógyszertárba. Az egyik lufit elhozta magával és a babakocsira kötötte. A lufi lebegett, Zsombi pedig kifejtette: – DaVinci éppen így találta fel az első repülőt. A felhajtó hullámmal. – Ugye, milyen kreatív? – kérdezi Zsombi. Szétszedte a kanapé karfáját és gyerekszéket épített belőle. (Ilyenkor azt se tudom, hogy sírjak vagy nevessek.) – Anya, kész a sütemény. Gyere, fényképezd le! (Igen, a látott mintát követi…) Elmentünk megnézni a Perseidak-meteorrajt. – Anya, ezt a kavicsost miért hívják murvának? – Nem tudom, majd megnézzük a neten. Már sötétben, amikor feljöttek a csillagok: – Nézd, Zsombor, ott a Göncölszekér. Ott a rúdja és ott a szekér. – És hol vannak a lovak? – Ööööö, azt nem tudom, a lovakat nem rajzolták be. Kicsit később. – Nézd, Zsombi, ott a Cassiopeia. Az a W betű. – Az a kidőlt karácsonyfa? Az egy rohadt kacsa! – Rohadt kacsa? Miért? – Mert úgy néz ki. Kicsit később, amikor jöttünk hazafelé. – Szerintem nincs is több hullócsillag, csak az a kettő [amit látott]. Most már soha nem lesz békám. Anya, a békák húst esznek vagy növényeket? – Elkapják a legyeket és megeszik a meztelen csigákat. Húsevők. – Jó, akkor majd gyűjtsünk a békámnak. De soha nem lesz békám! Nem tudtam kívánni. Csak két hullócsillag van az egész világon. Zsombor: A bérelt házban milyen volt a tévé? Anya: Apa monitorán néztük, t-home volt. Zsombor: Jó, akkor a házunkba is olyat kell csinálni, hogy nézni tudjam a DaVinci Learninget. (Amúgy néha azt is hozzáteszi, hogy DaVinci Learning, Pleasure to know.) Zsombor játszi: Akkor most beteszem a Bijabot a savfürdőbe. Imádkozzanak! 5 percet hagyom a savfürdőben. (Közben a fülhallgatóm van rajta, mint fülvédő és a Pókemberes napszemüvege a védőszemüveg.) Kenyeret gyúrok, amikor megszólal: – Anya, a gluténszálaktól lesz jó nagy a cipó. – mondja Zsombor, akiről eddig azt se tudtam, hogy ismeri azt a szót, hogy glutén. – Ha hosszúak, akkor nagy lesz.
zsombirajz01

Vonat (Rajzolta: Zsombor, 2013)

zsombirajz02

Rózsa és Lovas (Rajzolta: Zsombor, 2013)

zsombirajz03

Temető és a temető szélén a dédi… (Rajzolta: Zsombor, 2013)

zsombirajz05

Mikró és Dinó (Rajzolta: Zsombor, 2013)

Zsombor: Afrikában az orrszarvúakat ellövik az orr-agancsukért. De ez nem jó! Nyugi, én nem leszek ilyen! Anya: Milyen leszel? Zsombor: Űrhajós! Zsombor: Ha már kávéról van szó, csinálhatsz nekem egy kakaót. Zsombor ma este: Anya, betakarsz, mint Moszkvát a hóesés? Pár nappal korábban: – Anya, betakarsz? – Persze, mint Moszkvát a hóesés. – Anya, mi az a Moszkva? – Egy város. – És sokat esik a hó? – Nagyon! Úgy borítja be a hó, mint téged a takaró. – Meglebbentettem a lepedőt, amivel takarózik, és hagytam, hogy lassan, lebegve betakarja. Zsombor: Messze van a boj. Anya: Boj? Zsombor: Igen, a boj. Booooo-J! Anya: De mi a boj? Magyarázd el, mert így nem értem. Zsombor: Hordóban tárolják. Csak férfiak isszák. Tudod, sárga.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra