term ID:
parent cat ID:7
parent cat ID 1:
post ID:3534
category_7 #9927b0

Call me green!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Call me green!

Myreille - Publikálva:

CALLMEGREEN2

Magyar installáció a Tokyo Design Week-en.

Az atelierarchitects 2007 óta működő 3 állandó főt egyesítő építészcsoport. Az állandó tagok: Kiss-Gál Zsuzsanna, Kiss-Gál Gergely és Petró Margó.

2009. július 30-án, ahogy tavaly is, a Dezeen és a japán Design Associacion közös pályázatot írt ki, amelynek keretében egy szabvány konténerbe kellett installációt tervezni. Az öt nyertes pályázó a 2009. október 30. – 2009. november 4. között megrendezésre kerülő Tokyo Design Week-en bemutathatja konténerét. Az installációt a helyszínen saját kezűleg kell felépíteni és a költségvetése nem lehet több 300.000 yennél.

“Mi 2009. augusztus 31-én beadtuk az általunk elkészített pályázati anyagot – írja a atelierarchitects a projekt blogján -, és 2009. szeptember 11-én e-mailben értesítést kaptunk, hogy a nemzetközi mezőnyből egy-egy angol, spanyol, portugál, holland kiállítóval együtt mi magyarként nyertünk ezen a pályázaton, és az általunk tervezett installációt bemutathatjuk a ’Tokyo Design Week’-en.” Az atelierarchitects konténerének középpontjába maga a látogató kerül, és az installáció célja, hogy a legközelebbi élő környezetre és ezen belül a környezettudatos életre hívja fel a figyelmet. Az “öt ajtó” után a látogató úgy találkozik szembe önmagával, mintha messziről, a világűrből indult volna, és rá kell döbbennie, hogy a hozzá legközelebbi élő környezet saját maga és ő magának kell zölden gondolkodnia és cselekedni. A Call me green! konténer projekt blogja: http://www.tokyopus.blogspot.com/

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra