Irány a jövő! Fényből készít cipőt az Adidas?

Myreille

Digitális Fény Szintézis elnevezésű eljárás lényege, hogy fényt és oxigént transzformálnak szilárd anyaggá. Így készül az Adidas legújabb edzőcipője, a Futurecraft 4D!
FUTURECRAFT01
A Digitális Fény Szintézis egy, a Carbon nevű Szilícium-völgyi technológiai vállalat által fejlesztett módszer, mely digitális fényvetítést, oxigén-áteresztő optikát és programozható folyékony gyantát alkalmaz nagy teljesítményű, polimer termékek létrehozásához. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy az Adidas egyetlen komponens használatával a teljes talp esetében kielégítse a sportolók mozgásra, csillapításra, stabilitásra és kényelemre vonatkozó minden igényét.
FUTURECRAFT02
FUTURECRAFT03
A Digitális Fény Szintézissel a sportcipő gyártás és design új – igencsak futurisztikus – korszakba lépett az Adidasnál, mert ezzel a módszerrel az anyag remekül formázható – felületi minőség kiváló, nincsenek szín és anyag felhasználási korlátozások – , ugyanakkor széles teret enged a tervezők fantáziájának is.
FUTURECRAFT05
És már az is biztosnak látszik, hogy nem csak a gyerekeink fognak fényből készült cipőben járni,  ugyanis az Adidasnál 2018 végére több mint 100.000 pár olyan cipőt terveznek piacra dobni, melyek már ezzel a technológiával készülnek.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra