Mesegyűrű: ezüst ékszerből igazi mesebeli ékszer

Radics Rozi

A rendhagyó, ezüst ékszerekhez három kortárs költő, Finy Petra, Lackfi János és Kemény Lili írt egy-egy mesét. Mesebeliség!
Katona Barbi időtlen órái után megszülettek a Mesegyűrűk.  A rendhagyó ékszerekhez három kortárs költő írt egy-egy mesét, Finy Petra, Lackfi János és Kemény Lili. Finy Petráé a Bagoly, Kemény Lilié a Bálna, Lackfi Jánosé pedig a Busz. Barbinak maradt a B –betű, ráadásul először ő mesél a Mesegyűrűkről:
Miért pont hármat készítettél?
Mert három a magyar igazság. Fordítsuk meg a dolgot. Ez a három gyűrű úgy készült, hogy előbb meglettek a gyűrűk és aztán a mesék. Most akkor várom a meséket, hogy elkészítsem hozzájuk az “illusztrációt,” azaz a gyűrűt.
Hogy jutottak eszedbe a formák?
A szinte azonos elkészítési technikát találtam ki első körben. Aminek köszönhetően a három gyűrű egy egységes képet alkot és látható, hogy egy sorozat részesei. Ezek után kezdtem el játszani a formákkal. Sok-sok rajzolás után végül ezek mellett döntöttem. Próbáltam három különböző formát kitalálni: ilyesmiket mint hosszúkás, szélesebb és egy arany középút.

Katona Barbara - Mesegyűrű: Bagoly


Katona Barbara - Mesegyűrű: Bálna


Katona Barbara - Mesegyűrű: Busz


Miért busz, bagoly és bálna? Mármint azon kívül, hogy b-vel kezdődnek, ami a neved kezdőbetűje mi játszott még szerepet az alkotásban?
Csak a véletlen műve, hogy három azonos kezdőbetű + a negyedik a nevem. A munka befejeztekor tűnt fel nekem is a 3 + 1 “B”.
Miért akartál hozzájuk mesét?
Olyan ékszereken kezdtem el gondolkozni, amiket nemcsak a tulajdonosa élvez, hanem a környezete is. Ha valaki viseli a gyűrűt és mond róla egy történetet, akkor a történet hallgatói is gazdagodnak egy élménnyel. Amit majd ők is továbbadnak. És tovább és tovább. Így lesz egy ezüst gyűrűből igazi mesebeli ékszer. Vagy milyen kedves, ha szeretteinket e gyűrűvel
meglepve egy mesébe csomagolva nyújtjuk át. Itt el lehet felejteni a selyempapírt és a gyorsmasnit! Szerintem az ajándékozott is azonnal magáénak érzi a meglepetést. Vagy akár gyermekünk is nézegetheti, amíg édesanyja mesél.
Hogy találtad meg a három szerzőt?
Interneten kutakodtam, olvasgattam, e-mailt írtam és ők meg válaszoltak és elfogadták a felkérést.
Mik a terveid a közeljövőben a mesegyűrűkkel?
Megrendelésre elkészíteni, árusítani.
Lesz több is?
Én nem vagyok semmi jónak az elrontója. Legyen, lesz!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra