term ID:
parent cat ID:7
parent cat ID 1:
post ID:14030
category_7 #9927b0

Nagyanyám beájulna: formatervezett tyúkól

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Nagyanyám beájulna: formatervezett tyúkól

Myreille - Publikálva:

A legújabb úri muri a friss tojás, amit talpalatnyi kertekben, csodalakokban nevelt tyúkok pottyantanak. Design tyúk-ó-lak. Falusi gyerekként nőttem fel, így nem meglepő számomra, hogy a csirkének csupán két combja van és a tyúkok a tojásokat nem papír dobozokba, hanem gondosan elrejtett fészekbe pottyantják. A városi kiskertben tartott tyúkokat azonban elkerekedett szemmel figyelem. A formatervezett csirkeólak igen szépek, azonban a friss tojás vs. tyúkszar csatát nálam nem a tojás nyerte. A Doodlehouses tyúkoknak készült királyi villái nem csak a vidéki romantikát hivatottak erősíteni, hanem a kreativitásnak is teret engednek. (Értsd: a hófehér tyúkólat kedved szerint dekorálhatod.) A brit tervezők a brit igényeknek engedtek, mert lehetetlen tagadni, a zsebkendőnyi előkertben tartott tyúkok őrületének hazája Nagy-Britannia.

Doodlehouses

Doodlehouses

doodlehouse.co.uk>> A Eglu névre keresztelt mobil csirkeólat az Omlet gyártja. Beszédes név, érthető üzenettel. A műanyagból készült ólhoz futtató is tartozik és 2-3 tyúk állatbarát tartását teszi lehetővé. Az ól tervezésénél elsődleges cél volt a praktikum, kis rekeszek és ajtók teszik lehetővé a tojáshoz jutást.

Eglu

omlet.us>> Az örök kérdés, hogy a tyúk volt előbb vagy a tojás, újabb fejezetéhez ért. A Nogg csirkeól egy hatalmas tojás, ahol a tyúkok újabb tojásokat tojhatnak a reggelizők legnagyobb örömére. A cédrusfából készült monstrum úgy trónolhat a kertben, mint egy szobor. Kortárs gondolat egy kortárs őrületnek.

Nogg

nogg.co>> Az építészeti trendeknek megfelelő Frederik Roijé tyúkóla, amely lehetőséget kínál a tyúkoknak a magánéletre és a természetközeli tojás előállításra. A Breed Retreat tyúkjai az élet császárai.

Breed Retreat/Design: Frederik Roijé

Breed Retreat/Design: Frederik Roijé

Breed Retreat/Design: Frederik Roijé

roije.com>>

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is a moksha.hu facebook közösségéhez!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra