Tanuld meg: Cathrineholm

Myreille

cathrineholm01 Amerikai gyűjtők, a retro-láz fellendülésével, szinte verekednek a “Lotus” mintájú Cathrineholm konyhafelszerelésért, legyen tál, tálka, lábas, serpenyő vagy kávéfőző.

Grete Prytz Kittelsen norvég designer Lotus-sorozata tette feledhetetlenné a norvég Cathrineholm termékeket.
Grete Prytz Kittelsen 1917-ben született, ékszerész családban. Sokoldalú munkássága miatt gyakran emlegetik a Skandináv design királynőjeként. Az 1950-es években minden norvég konyhában volt általa tervezett tárgy. “Sensasjonskasserollen” (A szenzációs edény), amelyet napjainkban csak Lotus-designként emlegetnek, különösen sikeres volt. Az egyszerű, minimalista levélminta és az élénk, vidám színek újdonságot jelentettek a konyhában.
A Skandináv design vezető művészeként részt vett a “Design Skandináviában” kiállítássorozat egyesült államokbeli és kanadai állomásain. Norvégiában a Hadeland Glassverk és a Cathrineholm gyártotta formatervezett tárgyait.
2008-ban az osloi Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design kiállítást szervezett munkáiból és  “Grete Prytz Kittelsen: Emalje og design” címmel könyvbe rendezte 360 munkáját.

cathrineholm02

Cathrineholm a Flickr-en


Cathrineholm a Flickr-en>>
cathrineholm04

Eredeti márkaazonosító

flickr.com – danishmodernguy>>

Apartment Therapy - Lisa and Clay's Artsy and Calm Collaboration


Apartment Therapy - Elizabeth's Vintage Finds Filled Apartment

Apartment Therapy web>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra