Vágódeszkán Stockholm jellegzetes tere

Myreille

Aki látta a stockholmi Sergels torg-ot, nem felejti el a tér jellegzetes fekete-fehér mintázatát.

Sergels Torg, Stockholm, Svédország


A Sergels torg Stockholm egyik ismert és népszerű tere. Nevét Johan Tobias Sergel szobrászművészről kapta, akinek egykor a tér nyugati felén volt a műhelye.
A tér több nevezetességgel is büszkélkedhet: a háromszög alakú fekete-fehér térrészlet mellett ott az üveg obeliszk, az elliptikus körforgalom és a térnél kezdődik a sétálóutca, a Drottninggatan.
Nézd meg az élő webkamerás képet a Sergels torgról>>
Barbro Tryberg Boberg által a Sergels torg híres fekete-fehér háromszögei vágódeszkáról köszönnek vissza és Martin Norrlind-del közös munkájának köszönhetően ugyanez a minta tálcákon is feltűnik.

Vágódeszka/Formverket, Design: Barbro Tryberg Boberg


Tálca/Formverket, Design: Barbro Tryberg Boberg és Martin Norrlind


Barbro Tryberg Boberg többi munkája is ugyanilyen rendhagyó. Az egyik oldalán ANNA, a másik oldalán pedig DORIS mintájú vágódeszkának szintén bájos története van, és így több egyszerű konyhaeszköznél.

Vágódeszka/Formverket, Design: Barbro Tryberg Boberg


Barátnőjétől Anna Voltaire-től kapott egy régi kávésbögrét, amelyet Gotland-sziget bolhapiacán vásárolt. Azt gondolta Barbonak való. És valóban. A bögre mintája megihlette és mivel barátnőjétől kaptam, a minta elnevezése ANNA lett. A  zöld DORIS mintát – amely a vágódeszka másik oldala – saját szürke-fehér tapétája ihlette. A 60-as években szinte minden svéd háztartás falát ilyen tapéta borította.
Nem meglepő, hogy Barbro Tryberg Boberg-et régi tárgyak inspirálják, egy interjúban elmondta, hogy téma után gyakran kutakodik régiségboltokban és bolhapiacokon.
Én az almáit is nagyon kedvelem:

Design: Barbro Tryberg Boberg

Formverket web>>
FromSthlm web>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra