term ID:
parent cat ID:7
parent cat ID 1:
post ID:62582
category_7 #9927b0

Végre egy ízléses kerti törpe, amit nem fogunk teljes szívből utálni?

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Végre egy ízléses kerti törpe, amit nem fogunk teljes szívből utálni?

Myreille - Publikálva:

Eddig az aranyra fújt hagyományos kerti törpére vágytam, de most itt van Nino, az ízléses (?) kerti törpe.

 

Senki sem vesz engem komolyan, amikor azt mondom, hogy a kertembe kell egy kerti törpe. Pedig teljesen komolyan gondolom.

Kerti törpét ugyanis nem azért veszünk, mert szép vagy kellemes a szemnek, hanem azért, mert a kert számára elengedhetetlen a varázslatuk a rettenetes csigák, az undok poloskák és a kicsit sem cuki vakondok ellen.

Meg azért is kell a kerti törpe, hogy polgárt pukkasszuk. A hagyományos kerti törpe annyira giccses, hogy csak aranyra fújtan van értelme, mert a giccsbe fúlt giccs elkezd érdekes lenni.

És jól mutat a Buddha szobor mellett. (Nem.)

Az arany kerti törpe utáni vágyakozásom akkor remegett meg, amikor megláttam Nino-t, a betonból készült, kissé szögletes kerti törpét.

Nino-t utálni kell, mint minden kerti törpét, de közben szeretni is kell, mert vicces, szellemes és végtelen pozőr. Egy oximoron. Ízléses giccs, bár ezt az ízlés válogatja. (Alkotói mondják róla, hogy Nino az első ízléses kerti törpe, nem én.)

A Nino kerti törpe a Plato Design és  Pellegrino Cucciniello együttműködése nyomán született. Olaszországban készül jelenleg kétféle méretben. A kicsi fél kg, 16 centi és szürke beton színű. A nagy 3,5 kg, 36 centi és betonszürke, világos szürke, zöld és sárga színekben készül.

Tulajdonképpen a sárga beton az már majdnem arany…

 

Fotók: platodesign.it

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra