Horgold magad divatosra! – Nagykendő újratöltve

Myreille

Egy hónappal ezelőttig a nagykendő szót is naftalinos-nagymamásnak éreztem, most meg horgoltam hármat és a kedvenc kiegészítőm.
Hónapok óta bolondulok a rojtokért, mégis hosszú időbe telt, mire összeállt a fejemben, hogy rojt+sál=nagykendő, csak nem úgy kell hordani, ahogy a nagymamám, vállra terítve, hanem fordítva.
Visszanézve a heuréka nem korszakalkotó és egyedi, de az idei év egyik legjobb gondolata, illik hozzám és imádtam horgolni és imádom hordani.

Kendő és fotó: Myreille

Kendő és fotó: Myreille


Fonal: Himalaya Everyday 70031 (Felhasznált mennyiség 2,5 motring, kb. 250 g)
Horgolótű: 4.5
Minta: Egészen véletlenül akadtam rá egy spanyol videóra és minimális spanyol és horgoló tudománnyal nem volt nehéz visszafejteni. A leírás szerint ez szőlőminta, de szerintem ez egy egzotikus virág…

Nem túl megdöbbentő módon – mert logikus volt – az első nagykendő mégse lett rojtos, hanem a három sarkára kapott egy-egy bojtot – jelzem a bojt is divat és divat lesz jövőre is -, mert már akkor tudtam, hogy készülni fog egy második kendő is egyszerű hálómintával.
 

Kendő és fotó: Myreille

Kendő és fotó: Myreille


Fonal: Himalaya Everyday 70028 (felhasznált mennyiség 1,9 motring kb. 190 g)
Horgolótű: 4.5
Minta: Hálós, minimalista és rojtos. Egy mutogatós videót találtam hozzá és végtelenül egyszerű, nagyjából láncszemeket kell horgolni egymás után újra és újra. A logikája is végtelenül egyszerű.

Annyira megtetszett ez a kendő, hogy vékonyabb fonalból is megcsináltam, de ugyanúgy 8-5 szemes láncokkal. Amíg az első két kendő téli, vastag, addig ez a harmadik fényesebb, vékonyabb és elegánsabb. Persze, ezt se a hagyományos vállkendő módjára viselem.

Kendő és fotó: Myreille

Kendő és fotó: Myreille


Fonal: Alize Bamboo Fine – 52 szürke
Horgolótű: 3.0
Minta: 8-5 láncszemes háló
Mindhárom kendő szürke lett, mert az a kedvenc színem, de ez senkit se akadályozzon abban, hogy más színekkel álmodjon. Horgoljátok magatokat ti is divatosra (és boldogra, mert horgolni boldogító)!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra