term ID:
parent cat ID:31
parent cat ID 1:
post ID:47310
category_31 #2e75e7

Horgolt Star Wars: Clone sisak(sapka)

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Horgolt Star Wars: Clone sisak(sapka)

Myreille - Publikálva:

Apu vedd meg nekem a várost… Anya, horgolj nekem egy clone sapkát! Igen, ez a clone helmet starwarsos cucc és nem keverendő össze a rohamosztagos sisakkal.

Zsombi és az új sapkája (Fotó: Myreille)

Zsombi és az új sapkája (Fotó: Myreille)

Három férfival élek (plusz egy kan macska) szóval esélyem sincs a hercegnős dolgokra. (Nem is bánom.) Tegnap alkut kötöttünk Zsombival: ameddig olvas, addig horgolom a sapkáját. Azt a bizonyosat, a clone sisakosat, amelyhez a fonalat már 1 éve megvettem, de csak tegnap este terveztük meg.
A minta a clone sisak(sapká)hoz/Fotó: Myreille

A minta a clone sisak(sapká)hoz/Fotó: Myreille

Úgy horgolok, ahogyan főzök. Művészien. Leginkább szemre. A rajz alapján belőttem a sorokat és ha nem jó lesz, majd visszabontom alapon elkezdtem. 12. sorig DC (Double Crochet Stitch) utána egy SC (Single Crochet Stitch) és végül a 14 sor szintén egy DC. A sapka középvonalától 8-8 szemnyit leszámoltam, a maradékon pedig (15-16. sor) horgoltam egy-egy sor DC-t, de a 16. sorban az elején és a végén szűkítettem egy-egy szemet. 17. sor Kék fonallal SC A csíkok: 5. sorban a sapka hátlulján félkör zöld 6. sorban félkör sötétkék, a másik fele zöld 7 sorban a sötétkék szemek alatt zöld félkör A szem-orr vonalat egybe horgoltam meg és végül rávarrtam. A sisak tetején a taréjt egy képzeletbeli egyenes mentén horgoltam rá a szemekre. A taréj (1 sor) eleje DC, aztán egy idő után SC, hogy legyen íve, a második sor sima SC, hogy szebb legyen. Ennél pontosabb leírást képtelen vagyok adni és nem valószínű, hogy még egyszer ugyanígy meg tudnám horgolni ezt a sapkát, de azt hiszem, hogy haladó horgolási ismeretekkel, simán átméretezhető és lekövethető a sapka.
Horgolt clone helmet/Fotó: Myreille

Horgolt clone helmet/Fotó: Myreille

Oldalról ilyen, mintha "eredeti" lenne/Fotó: Myreille

Oldalról ilyen, mintha “eredeti” lenne/Fotó: Myreille

Felhasznált fonal: Himalaya Everyday Big sötétkék (70823), fehér (70801), zöld (70818) Horgolótő: 6-os Minta: DC és SC
Zsombor a clone-os sapkában/Fotó: Myreille

Zsombor a clone-os sapkában/Fotó: Myreille

Végül 10 oldalt olvasott Zsombi, én meg egy fél este alatt (4,5 óra) meghorgoltam a sapkát, mert annyira lelkes volt. Arról álmodozott, hogy ma reggel a clone-os sapkájában megy majd suliban, persze “ha nem készül el, az sem baj, anya”, mondta lefekvés előtt. Szóval a szívem kicsordult a szeretettől és horgoltam. Reggel Zsombi már a pizsamához felpróbálta a sapkát és persze, ma már abba ment suliba. Boldogan. Azt el se tudom mesélni, hogy én milyen boldog voltam. Egyrészt azért, mert boldog volt a fiam, másrészt, azért, mert sikerült horgolnom egy clone sisak(sapkát).
Délutánra a hó is megérkezett, bizonyos clone(sapkát viselő kifiú)k éppen hóembert építenek.../Fotó: Myreille

Délutánra a hó is megérkezett, bizonyos clone(sapkát viselő kifiú)k éppen hóembert építenek…/Fotó: Myreille

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra