term ID:
parent cat ID:31
parent cat ID 1:
post ID:43978
category_31 #2e75e7

Roboskicc: Hogyan készíts rajzoló robotot?

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Roboskicc: Hogyan készíts rajzoló robotot?

Myreille - Publikálva:

A Kutatók éjszakáján a ROBOSKICCEK világrekordot döntenek. Már csak egy nap van hátra, de bőven elég, hogy a kölyökkel rajzoló robotot készítsetek. De egy esős napon is elővehetitek ezt az ötletet!

Rajzoló robot Szertár logóval a "hasán"!

Rajzoló robot Szertár logóval a “hasán”!

A Roboskicc lelke és ereje a motor, és persze azonnal adódik is a kérdés, hogy honnan az öreg ördögből kerítsen az ember lánya (vagy fia vagy gyereke) egy működő motort. Semmi pánik! Nem autómotor kell, hanem egy kis villanymotor, ami rengeteg játék (pl. távirányítós autó, elemes játékok) és különféle háztartási eszköz (pl. elektromos tejhabosító, elektromos fogkefe, ezeréves walkman) műanyag borításán belül rejtőzik. Gyerekek! Figyelem! Ne szedjétek szét apu, anyu és a tesó dolgait, illetve mielőtt – hangsúlyozom, hogy mielőtt – megtennétek, kérjetek rá engedélyt… Egy jól működő két gyerekes háztartásban elég volt a játékos doboz mélyére nézni és 2 percen belül előkerült egy szétesett, régi távirányítós autó, amit már legalább háromszor ki akartam dobni, és milyen jó, hogy csak akartam, mert van belőle egy remek motorunk. Ezenkívül kell valami a robot testének (doboz, papírpohár, szétvágott PET palack), kell egy (működő) elem és néhány kábel (utóbbit szintén megtaláltuk a távirányítós autóban), valamint néhány filctoll, ami majd rajzolni fog, esetleg néhány kerék, hogy a roboskicc gyorsabban mozogjon. Szükség lesz még gumira és ragasztószalagra a rögzítésekhez, illetve bármire, amit otthon találtok és fel tudjátok használni. Az összeszerelést pedig a Szertáros fiú, Zsiros László Róbert mutatja:

Drága apukák, ha csak egy apró villanymotor kerül elő a háztartásból, akkor az egyértelműen a gyereké! A Kutatók éjszakáján (2015.09.25. 16:00-kor, az Ericsson K+F Központjában (1117 Budapest, Irinyi József utca 4-20.) a világ legnagyobb, roboskiccek által rajzolt képét fogják létrehozni, aminek a gyereked vagy a gyerekkel együtt te is részese lehetsz a saját készítésű rajzoló robottal. A roboskicceknek ezeknek a feltételeknek kell megfelelni, illetve jelentkezz a rád illő kategóriában robotoddal együtt.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra