BlueMonday: Akkor most beszéljünk a nőügyekről!

BlueMonday

2017. április 4-e az egyenjogúság sötét napja volt Magyarországon: egy véleményvezér az egyik munkatársának nemére tett megjegyzést, amikor annak munkájáról kérdezték. Nőügy!

Soha nem volt  a divat ennyire fontos, mint ez a Dior póló!/Fotó: dior.com

Soha nem volt a divat ennyire fontos, mint ez a Dior póló!/Fotó: dior.com

„Nőügyekkel nem foglalkozom” mondta Orbán Viktor – Magyarország miniszterelnöke, akinek a kormánya csupa férfiből áll -, amikor a washingtoni nagykövet visszahívásáról kérdezték.

Kevesebb sértő dolog létezik, mint amikor a genetikai lottó nyertesei (értsd: fehér férfiak) úgy beszélnek egy női munkatársuk szakmai teljesítményéről vagy karrierjéről, hogy abba viccesen vagy modortalanul beleszövik nemiségét.

De az is elkeserítő, ha a “Nőügyekkel nem foglalkozom” mondat tartalma az, hogy a nők társadalmi, gazdasági, szociális stb. egyéb problémáival nem foglalkozik a miniszterelnök és ő tulajdonképpen tojik 4,4 millió magyar nőre. (Meg azokra a nőkre, akik özvegyen, gyerekükkel menekülnek a háborús zónából.)

A 21. században végtelenül fájdalmas azzal szembesülni, hogy egy ilyen mondat szégyenérzet, bocsánatkérés és következmény nélkül maradhat.

Egy ilyen mondatra – hangozzon el bárhol – nem lehet más válaszunk, mint magasra húzni a feminizmus zászlaját és harcolni a középkori sötétség ellen. Harcolnunk kell a nemi, a faji, a szexuális irányultság és a vallási megkülönböztetés ellen, mert mindegyik ugyanarról a végtelenül ostoba tőről fakad és csak dögvészt és pusztulást hoz.

A férfiak ellen nem kell harcolnunk – az is ugyanolyan buta általánosítás, hogy minden feminista utálja a férfiakat, mint ahogy az is, hogy minden férfi lábbal tiporja az egyenjogúságot; ráadásul annyi nagyszerű férfit ismerek, akikre büszke lehetek -, hanem a politikusainkat kell ugyanolyan körültekintéssel megválogatnunk, mint a barátainkat. Fontos, hogy mit gondolnak a világról és hogyan akarnak a világban élni, ha pedig méltatlanná válnak a bizalmunkra, akkor szakítanunk kell velük.

Legyetek feministák attól függetlenül, milyen nemmel születtetek! És tanítsátok ezt a gyerekeiteknek is, mert ők a jövő!

XO
BlueMonday

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra