Mi az a testvaj?

Myreille

bodybutter01

A body butter (testvaj) fogalma női fejekben szorosan összekapcsolódik a The Body Shoppal, a pasi fejekbe viszont nem szeretnék benézni a szó hallatán.

A testvajak intenzív, gazdag testápolók, állaguk olyan, mint a puha vaj. A testvaj a test melegétől megolvad és azonnal beszívódik a bőrbe. A testápoló tejhez és krémhez képest, sűrűbb, “vastagabb”, mégsem kelti a zsírosság érzetét, hidratálja a bőrt.
A The Body Shop testvajak mindegyike tartalmaz bio shea vajat, illetve a testvaj típusától függően: kókuszvajat vagy kakaóvajat. Valamint az illattól függően az alábbi bio olajokból 1-2 félét: olíva olaj, szójaolaj, brazil dió olaj, sárgabarack-, szilva-, eper-, málna-, mangó-  stb. mag olajakat, szezámolaj, mandulaolaj, különféle gyümölcsmag olajokat és gyümölcs kivonatokat.
Testvajak nem csak száraz és érzékeny bőrre ajánlottak, a testvaj típusától függően normál vagy zsírosabb bőrre is használhatóak, rugalmasságot és puhaságot kölcsönöznek a bőrnek.
A fagyos téli napokra shea és kakaóvajjal, kókusszal dúsított oliva, papaya, mangó, brazil dió testvajakat (és ajak balzsamokat, kendermagolajas kézvédő krémet, és búzacsira kivonatból készült E-vitaminos arckrémet) ajánlja a The Body Shop.
bodybutter02
A The Body Shopot Anita Roddick alapította 1976-ban, kényszerből, hogy eltartsa két kislányát, mikor a férje egy dél-amerikai kalandért magára hagyta. Egy málló vakolatú boltban nyitotta meg kozmetikai manufaktúráját, ahol természetes alapanyagokból gyártott kozmetikumokat kezdett árulni – a kakaóvaj, a jojoba, az aloé vera mind újdonság volt akkoriban. Az alapanyagokat gyógynövényszakértővel kevertette ki, a krémeket visszaváltható tégelyekben árulta, mert úgy olcsóbb volt. A bolt falát sötétzöldre festette, mert csak ez a szín tudta eltakarni a penészfoltokat; később ez a szín a Body Shop arculatának szerves része lett.
Net Body Shop (The Body Shop termékek Magyarországon)>>
The Body Shop>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra