A Jane Austen könyvklub

Myreille

konyvklub Fősuli harmadik évében olvastam végig az Austen-polcot. Nem hagyott mély nyomot, nem váltam megszállott rajongóvá – azért majd a lányomnak megmutatom -, és nálam egy kategóriába került a Romana füzetekkel. Milyen újabb bőrt lehet lehúzni Austen-ről, fanyalogtam a film címe láttán, de ketten is ajánlották, tehát megnéztem.
Illetve megnéztük, mert addig mondogattam a pasimnak, hogy meg szeretném nézni, hogy végül ő is csatlakozott. Szombat estére éppen a megfelelő választás volt. Mélyebb, mint a megszokott romantikus vígjátékok, egyébként dráma a műfaji besorolása, de én a kettő közé tenném.
A Jane Austin könyvklub (The Jane Austen Book Club) “magány elleni” kezdeményezés. Kiegyensúlyozottabb nők, így próbálják megmenteni éppen válófélben lévő, megcsalt barátnőjüket, és a biztonság kedvéért beszerveznek egy férfit is.  A társasághoz csapódik egy kielégítetlen tanárnő is, csak hogy minden nő megtalálja a saját hasonmását, mert a társaságban van férfifaló, magánykereső és leszbikus is. A könyvklub mindegyik tagja “kap” egy Austen regényt és belevetik magukat az olvasásba. Az Austen-regényekben mindenki magára talál és a klubnapokon választ a problémáira.
Kellemes kis film.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra