term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:15040
category_32 #d3e60c

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken

Myreille - Publikálva:

Jack Sparrow hajó nélkül is kalózkodásra adja a fejét, pedig most a nőké a főszerep: női kalóz és szép-kegyetlen szirének a nyílt vízen. Egyre kisebb lelkesedéssel viseltetem a futószalagról menetrendszerűen legördülő Jack Sparrow kalandért. A Karib-tenger kalózai legújabb “fejezetének”, az Ismeretlen vizeken címűnek kedvező előjelei voltak: a Cannes-i filmfesztiválon debütál. Reménykedtem, oda nem visznek egy borzalmasan rossz filmet. Pár nappal a cannes-i bemutató előtt volt szerencsém a filmhez, ráadásul Imax 3D-ben, de szent esküvéssel fogadtam a forgalmazónak, hogy egy ideig nem nyilatkozom az új kalózfilmről. Az idő lejárt, most tehát mondhatom. Nem vagyok elragadtatva. Nézhető film. Ennyi. Nem dögunalom és nem eszméletlen jó. Jó iparos munka, nagyszerű színészekkel, remek helyszínekkel, döbbenetes látvánnyal, de semmi extra. Semmi felkavaró. Ifjúsági kalandfilmnek pont megteszi. Persze, lehet, hogy én vagyok rosszul hangolva, mert az IMDb-s szavazók szerint nagyon jó film, legalábbis erre utal a 8,1-es értékelés. Én 6,5-nél többet nem adnék rá.

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken

Az Ismeretlen vizeken egészen indianajonesosra sikeredett. Többen is keresik, bár eltérő okokból, az ifjúság forrását, és ebbe a “csetepatéba” csöppen bele a híres kalóz Jack Sparrow (Johnny Depp). Aki mellesleg nyomolvasó, nagyszerű kardforgató és egyebek. Régi szerelme, Angelica (Penélope Cruz) felbukkanása ugyancsak érdekes kanyarokat hoz Sparrow kapitány életében, ráadásul ahogyan már lenni szokott, a nővel együtt baj valamint (kalóz) apa is jár.

A film vállalása szerint, kalandfilm lenne a szentem, kalandokból nincs hiány, de az előző részhez képest kevésbé borzongatóak, és a mozi szintén kevésbé borongós.

A kalóznőn kívül a szirének megjelenése egyenlíti ki a férfiak arányát a filmben, azonban a legfájdalmasabb pillanat, amikor a Hogyan nevezzük el a kifogott szirént? játékon a Sziréna név a befutó. Ugyancsak kegyetlen, amikor Sparrow-szerű kaszkadőr a régi, macskaköves, londoni utcákon kocsikázik égő szekéren valamint hintók tetején, és a kardpárbaj is átlépte a tűrőképességem határát. Szerencsére voltak jó pillanatok is a filmben, és aki még nem látott egyetlen kalózos filmet se, imádni fogja.

Penélope Cruz-t  kifejezetten szerettem. Lassan megbocsátom neki a megbocsáthatatlan Las Bandidas-t is.

 

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra