term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:6647
category_32 #d3e60c

Hogyan legyünk jó szülők?

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hogyan legyünk jó szülők?

Myreille - Publikálva:

Hajrá Bliss! és Mindenki megvan. A közös kapocs: Drew Barrymore és a gyereknevelés buktatói.

Hajrá Bliss! (Whip it)

Hajrá Bliss! – Whip it

A rövid szinopszisból úgy tűnik, hogy a Hajrá Bliss! menthetetlen tinifilm. Bliss Cavendar (Ellen Page) egy texasi porfészekben tengeti napjait és mióta csak az eszét tudja, azon töri a fejét, hogy is léphetne le onnan.  Szerencsétlenségére megszállott ex-szépségkirálynő édesanyja szerint, az egyetlen út a boldogsághoz a szépségverseny, ezért lányaival mindegyiken megjelenik. Azonban egy bevásárló körúton Bliss kezébe akad egy szórólap, amely nyomán a Puk&Roll és a görkorcsolya derbik igen kemény világába csöppen. Rendes kamaszként megpróbál megfelelni a családjának, a csapat társainak, az edzőjének, a barátnőjének és saját magának, azonban hazugságai miatt helyzete mindenhol ingatag.

A Valentin nap kapcsán már felmerült bennem a gyanú, hogy az anya-korszakba lépve valami végleg megváltozott bennem, ráadásul a Hajrá Bliss!-t is szerettem. Tetszett a hangulata, a finom poénok és az anya-lánya kapcsolat mindkét oldala. Most éreztem először, hogy értem a lányt és értem az anyját, még akkor is, ha nem értek egyet a tetteikkel vagy a módszereikkel.

A filmet Drew Berrymore rendezte és egy apróbb, bolondos szerepben fel is tűnik.

Whip It web>>

Mindenki megvan (Everybody’s Fine)

Mindenki megvan – Everybody’s Fine

Drew Berrymore a Mindenki megvanban is játszik Robert De Niro, Kate Beckinsale és Sam Rockwell partnereként. A szereplőgárda láttán én ütősebb filmet vártam, bár ajakbiggyesztésem igazi oka David Lynch filmje a Straight Story – Az igaz történet (The Straight Story), amikor egy ürge a kerti traktorával tervezi átutazni Amerikát, hogy meglátogassa a gyerekét. A helyzet most kísértetiesen hasonló, bár csak a zene hangulata és az utazás az igazán közös pont a két filmben. Frank Goode (Robert De Niro) felesége halála után, nyugdíjasként döbben rá, egész életében azért dolgozott, hogy mindent meg tudjon adni a gyerekeinek, de mégis kevés időt töltött velük.  Nem ismeri igazán sem az életüket, sem a gondjaikat. Amikor a családi ebéd érdeklődés hiányában elmarad, végiglátogatja gyerekeit, bepillant az életükbe és rájön az összes hazugságra…

Everybody’s Fine web>>

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra